Vymazlený jablečný štrúdl / závin podle paní Gáborové
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 14 011 kJ / 3 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,83 g |
Tuky | 169,18 g |
Vláknina | 37,20 g |
Cholesterol | 265 mg |
Sodík | 679 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 390,67 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 3. 2015 17:23
10. 3. 2015 17:09
Nevím, jaký je rozdíl mezi rozinkami převařenými nebo propláchnutými horkou vodou.
Rum na pečení též neznám, podle informací je to taková lepší tresť. Používám vždy ten, co je doma - většinou Božkov (další reklama)
V receptu jsem opravdu nenašla nic mimořádného, co bych já a mnozí jiní dávno nedělala
Peču též na 200 st., to je u lískového těsta asi běžné. Mně teda trouba peče na tolik, kolik si nastavím - složitější je to možná u plynové.
Tenhle štrudl nebo závin peču, když nemám čas. Jinak i my dáváme přednost strakonickému
10. 3. 2015 17:03
10. 3. 2015 16:54
10. 3. 2015 16:51
10. 3. 2015 16:42
10. 3. 2015 16:33
"Já péci štrůdl na 200°C, mám z toho uhel. Proto se vždy doporučuje sledovat vlastní troubu."
No jo, no...každá trouba prý peče jinak ale u vás už je to Neverending Story Nechcete si konečně nechat změřit teplotu (nemyslím vás) a případně překalibrovat termostat Možná by stačilo půjčit si od kámošky vpichovací teploměr do masa
*****
Teplota pečení
Až na výjimky (např. sněhové) je lepší to s teplotou přepísknout a po rozpečení ubrat, než opačně. Máloco je horší než "sušené" listové, odpalované...
A kdo někdy stepoval 1/2 hodiny u trouby a pozoroval linecké jak se potí a potí (máslem), ale jinak se ani nehne (při omylem nastavené teplotě 110°C), tak si příště dá bacha...
10. 3. 2015 14:13
10. 3. 2015 14:08
10. 3. 2015 14:05
10. 3. 2015 13:56
10. 3. 2015 13:13
S tou reklamou -napsals to tak, jako že rum z penny nebo těsto z Lídlu jsou nejlepší, jako že propaguješ ten obchod. Asi jsem blbě pochopila, žes to myslel, jakože co rád nakupuješ ty, tak promiň. Chyba v diaologu
10. 3. 2015 13:09
10. 3. 2015 13:05
http://www.kupi.cz/sleva/rum-na-peceni-bousov
a údajně ho mají i v Kauflandu (nemám to ale ověřené)
10. 3. 2015 12:58
Štrúdl peču stejně jako Terezka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 5 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 56 minutami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 58 minutami
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce
Alzbetina Prk. uvařila před 2 hodinami
Květákové karbanátky
robertbendik78 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Andyscha uvařila před 2 hodinami
Ďábelské tousty - starý recept
Artaban uvařila před 2 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Indianapi uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Zákaz rozdělávání ohně čarodějnice v Praze nezastaví: Plameny se rozhoří na Ladronce, na špekáčky můžete jít do Žlutých lázní
5 častých chyb při výrobě domácích sýrů: Jak jim předejít
Další recepty
Tématické fráze: štrůdl, závin rozdíl štrůdly a záviny nejlepší jablečný závin z listového těsta nejlepší jablečný závin jindřichohradecké listy štrůdl nejlepší recepty strakonické štrúdle strakonický štrudl nejlepší jablečný štrůdl strakonický závin štrúdl podle polreicha závin podle polreicha jak péci štrůdl recept na nejlepší štrůdl jablečný štrůdl německý štrúdl nejlepší štrudl na světě štrúdl wikipedie pravý štrůdl testo na strudle
Suroviny: těsto listové, strouhanka, máslo, rozinky, jablko, cukr krupice, skořice, žloutek, mléko, rum
Vymazlený jablečný štrúdl / závin podle paní Gáborové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZoKv
37 názorů