Králík 3 v 1
Suroviny
Porce: 2 + 2 + 4
Nutriční hodnoty
Energie | 875 kJ / 209 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,37 g |
Tuky | 3,35 g |
Vláknina | 23,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 676 mg |
Sůl | 1,65 g |
Sacharidy | 26,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tu zeleninu nemixuji, ale je možné ji umixovat nebo propasírovat anebo jen ocedit šťávu. Já to mám rád takhle. Ty brambory jsou tu jako pečené brambory se slaninou
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 3. 2015 13:47
Jana Hamzova: My jsme doma králičí stehna před obalením odblaňovali a řízečky byly jako dort bez nějakého dopékání
23. 3. 2015 12:53
Králíka miluju na všechny způsoby a ty řízky jsou asi nejlepší Králíky doma máme a děláme všechny možné recepty, ale řízky vedou.Jak píše chocolate, řízky můžeme dopect ve sklovarné misce a pak jsou křehoučké..já už slintám
Jinak polévka z králíka super, jen u nás bez hlavy.. to prostě nemusím.
Jinak polévka z králíka super, jen u nás bez hlavy.. to prostě nemusím.
23. 3. 2015 00:42
Cecilka já jsem vůbec nemyslel ,že by jste mně nějak urazila .No to vykoštění je celkem jen praxe já vám přidám k tomu králíkovi ještě nějaké obrázky .Krásnou dobrou noc a ať se Vám vydaří.
23. 3. 2015 00:31
Klukovody, vobec som vas nechcela urazit. A aj ja mam domaceho kralika, udajne mladeho, kupujem ich od susedov z domaceho chovu a tento, co mienim urobit na Velku noc mal vraj iba par mesiacov, neviem kolko, nevyznam sa v tom. A rovnako ako vy, ani ja by som kralika v obchode nikdy nekupila
A este, nie je mi jasne, ako dokazete vykostit chrbat. Raz som sa o to, podla nejakeho receptu, pokusala, no nemala som trpezlivost, takze som ho dala aj s vnutornostami do polievky. Predne nohy + "zadok" + tzv. masove odrezky som robila na smotane. No a moj "uspech" s vyprazanymi stehienkami uz poznate.
Ale vas remoskovy tip určite vyskusam a vysledok vam oznamim.
D.noc a pekny zajtrajši den
A este, nie je mi jasne, ako dokazete vykostit chrbat. Raz som sa o to, podla nejakeho receptu, pokusala, no nemala som trpezlivost, takze som ho dala aj s vnutornostami do polievky. Predne nohy + "zadok" + tzv. masove odrezky som robila na smotane. No a moj "uspech" s vyprazanymi stehienkami uz poznate.
Ale vas remoskovy tip určite vyskusam a vysledok vam oznamim.
D.noc a pekny zajtrajši den
23. 3. 2015 00:10
Cecilka to bych si nedovolil už proto ne ,že moje milovaná babička se jmenovala Cecilka .Jinak dneska jsme měli řízek z králíka k obědu naklepaný normálně a byl měkoučký .No je to králík doma pěstovaný .V marketu mraženého bych nekoupil ani nevařil.
23. 3. 2015 00:04
casino: dakujem za link na zmakcovanie masa, vidim to po prvy raz a necudo, stale sa ucim varit.
Klikvody: mam starozitnu remosku este z minuleho tisicrocia=mam vsetky tri misky takze vas recept na rezne z kralika v tej najmensej vyskusam urobit aj napriek tomu, ze nemam palicku s hreby na zmakcenie masa.
Ale nezelajte si ma, ked ste si zo mna urobili srandu. Pomsta, v podobe spaleneho jedla pre navstevu+rodinu vas neminie.
Klikvody: mam starozitnu remosku este z minuleho tisicrocia=mam vsetky tri misky takze vas recept na rezne z kralika v tej najmensej vyskusam urobit aj napriek tomu, ze nemam palicku s hreby na zmakcenie masa.
Ale nezelajte si ma, ked ste si zo mna urobili srandu. Pomsta, v podobe spaleneho jedla pre navstevu+rodinu vas neminie.
21. 3. 2015 18:47
cecilka:
Možná klukodvody: myslel TENDERIZER http://www.labuznik.cz/clanky/zmekcovani-masa-tend...
majka:
25dkg sádla,12,5dkg másla, 10dkg špeku
No, to vypadá na ušáka velikosti malého prasete...
Možná klukodvody: myslel TENDERIZER http://www.labuznik.cz/clanky/zmekcovani-masa-tend...
majka:
25dkg sádla,12,5dkg másla, 10dkg špeku
No, to vypadá na ušáka velikosti malého prasete...
21. 3. 2015 18:18
Já jsem nikdy nedělala králíčí řízky,to si dám radši vepřový.Komu chutná,ať si ho udělá.Toho masa z králíka je škoda.Já dělám králíka cibuláka.Kdo chce,ať to zkusí,nám moc chutná.Je ale potřeba papiňák,ve kterém se nejprve vaří.
1ks králíka,bez hlavy a vnitřností naporcuji,hodně opepřím a osolím.
Na 25dkg sádla,12,5dkg másla dám zesklovatět 2ks cibule,přidám 10dkg na kostičky nakrájeného špeku.Na tento základ narovnám osoleného a opepřeného králíka,přidám 2 stroužky prolisovaného česneku,2 lžíce octa a 1/4 L vody.Uzavřu papiňák a vařím 25min.od začátku syčení hrnce.Potom vše přeliji buď na pekáč,já mám vyšší kastrol a dám upéct do trouby.Je to mňamka.
1ks králíka,bez hlavy a vnitřností naporcuji,hodně opepřím a osolím.
Na 25dkg sádla,12,5dkg másla dám zesklovatět 2ks cibule,přidám 10dkg na kostičky nakrájeného špeku.Na tento základ narovnám osoleného a opepřeného králíka,přidám 2 stroužky prolisovaného česneku,2 lžíce octa a 1/4 L vody.Uzavřu papiňák a vařím 25min.od začátku syčení hrnce.Potom vše přeliji buď na pekáč,já mám vyšší kastrol a dám upéct do trouby.Je to mňamka.
21. 3. 2015 17:21
Cecilka je to celkem jednoduché .Existuje taková palička která má takové hřeby .Tím to maso zkřehčím a promasíruji solí a potom pomalu smažím většinou pod pokličkou ale byla tu zmínka o remosce a to je ideální řešení pokud máte tu mělkou smažící misku .Máme ještě starou remosku a u té jsou tři různě hluboké tak v té nejméně vysoké a uvidíte že budou křehké.Potom před koncem když na ně dáte lísteček másla a necháte je dojít ,jiné řízky ani nebudete chtít .Dobrou chuť a dejte vědět jak jste dopadla.
21. 3. 2015 15:29
cecilka:Myslim, ze by to melo jit dopeci i v remosce.Take preji hezky zbytek vikendu.
21. 3. 2015 15:25
Chocolate, vďaka za radu, vyskúšam, ale mám problém, z priestorových dôvodov nemám normálny sporák,takže varím na el. dvojplatničke a všetko pečiem v remoske. Ale, za pokus to stojí, rezne z králika mám totiž veľmi rada.
Pekný víkend
Pekný víkend
21. 3. 2015 15:08
cecilka:Zkus je po osmazeni dat do vyhrate trouby a na nizkem stupni pomalu dodelat.Delavam to tak treba i s rizkami z veprove kyty.
21. 3. 2015 15:05
Klukovody: všetko vo vašom recepte mi je jasné, ukladám si ho, pripravím pre veľkonočnú návštevu. Nie je mi ale jasné, ako môžete robiť zo stehien=kýty rezne? Už som to neraz skúšala, no vždy boli príšerne tvrdé, hoci som ich vyprážala na absolútne min. teplote. A to som mala králikov mladých. Skúste mi poradiť. Nemala by som, vykostené stehienka najprv uvariť do polomäkka, potom obaliť a tak vyprážať? No a vývar samozrejme použiť, aj s vnútornosťami, na polievku.
Vďaka za radu a poučenie
Vďaka za radu a poučenie
21. 3. 2015 00:16
20. 3. 2015 22:28
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Klobásy
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 11 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 1 hodinou
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 1 hodinou
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 2 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 2 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 2 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 4 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 4 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 5 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 5 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Trvanlivý krém s moučnou kaší využijeme při plnění řezů nebo cukroví. Poradíme, jak na něj a jakou mu dát příchuť
Kde si můžeme nakoupit na květnové svátky? Otevírací doba obchodů se v oba dva dny liší, přinášíme rychlý přehled
Další recepty
Tématické fráze: recepty kralík na všechny způsoby řízky z králika vnitřnosti z králíka řízek z králíka králík vnitřnosti kralik na řízek vnitřnosti králíka řízek s králika hlava z králíka králík recepty králík rizek kralik na mrkvi vnitrnosti kralik rizky s kralika recepty z králíka králík jako řízek krralik vnitrosti co s vnitrnostmi z králíka tri králík řízky z králíka recept
Suroviny: králík, mrkev, petržel, cibule, celer, sádlo, bobkový list, koření nové koření, sůl, koření grilovací, voda, mrkev, petržel, celer, cibule, kosti z králíka, králík, králík, sůl, bujón, těstoviny torteliny, sůl, pepř, voda
Králík 3 v 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vkx9
15 názorů