Slávky
Suroviny
Porce: na jednu porci
Nutriční hodnoty
Energie | 1 287 kJ / 308 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 17,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 750 mg |
Sodík | 1,85 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 11. 2023 09:22
4. 4. 2023 19:34
Dobrý den, slávky jsem dnes koupil v Makru v Plzni a hned večer je připravil. Trošku jsem to vylepšil restovaným řapíkatým celerem a karotkou. Pár slávek se před úpravou vyhodilo, ale opravdu minimum na to kilo co je balení tak 10-15ks, které nereagovaly. Jinak ostatní - to je delikatesa. Zbylý vývar jsem rozmixoval tyčovým mixerem na krémový sosík a to vše s vínem, bílým pečivem .... no delikatesa.
13. 2. 2021 06:48
casino: Když mám chuť na něco z moře, musím mít to moře, na dohled z okna. Krevety, sardinky, sépie, slávky a jiné potvory, jen po podrobném průzkumu, sousedních stolů v restauraci. Když to papají i domorodci, tak objednávám! Jinak, prchám jinam.
12. 2. 2021 20:20
casino:
12. 2. 2021 19:15
Nejúžasnější je to těšení se na něco...
Týden jsem se těšil na slávky...
Dnes mi je ROHLÍK přivezl...
Polovinu jsem vyhodil
Týden jsem se těšil na slávky...
Dnes mi je ROHLÍK přivezl...
Polovinu jsem vyhodil
26. 10. 2018 08:12
Včera uvařeno z čerstvých norských slávek, výborné! V jednoduchosti je krása (i chuť)
13. 6. 2015 19:29
Je to bomba!
12. 6. 2015 22:42
zuzun:
Lepší obrázek jsem nenašel
V rcp píši NESOLIT, protože v Itálii u moře je fakt nesolím.
V Česku jsem je dělal včera prvně, ze slávek koupených v Makru. Byl to dovoz z Norska.
1. Vůbec nebylo potřeba je čistit, stačilo je pouze propláchnou vodou.
2. Ani jednu jsem nemusel vyhodit!!! Všechny byly zavřené a po uvaření se všechny otevřely S něčím takovým jsem se ani u moře ještě nepotkal...
3. Jídlo bylo ve finále málo slané. Že by proto, že moře na severu je míň slané?
4. Překvapivá byla cena 100Kč/kg
Lepší obrázek jsem nenašel
V rcp píši NESOLIT, protože v Itálii u moře je fakt nesolím.
V Česku jsem je dělal včera prvně, ze slávek koupených v Makru. Byl to dovoz z Norska.
1. Vůbec nebylo potřeba je čistit, stačilo je pouze propláchnou vodou.
2. Ani jednu jsem nemusel vyhodit!!! Všechny byly zavřené a po uvaření se všechny otevřely S něčím takovým jsem se ani u moře ještě nepotkal...
3. Jídlo bylo ve finále málo slané. Že by proto, že moře na severu je míň slané?
4. Překvapivá byla cena 100Kč/kg
12. 6. 2015 20:50
Diky za tento jednoduchy recept, takhle je mam rada! Super popis, jen fotky chybi... ale neva, bod
11. 6. 2015 06:47
Výborná klasika
10. 6. 2015 23:04
...včéra se tu ukázal rcp na ovíněné slávky (viz PODOBNÉ)
Neodolal jsem a přidal tento notoricky známý recept.
U nás slávky čistí celá rodina dohromady a uvařit je zvládnou starší vnoučata samostatně
Neodolal jsem a přidal tento notoricky známý recept.
U nás slávky čistí celá rodina dohromady a uvařit je zvládnou starší vnoučata samostatně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 6 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 3 minutami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 20 minutami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 2 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 3 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 3 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 4 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 5 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: slávky recept slávky recept na slavky recept slávky jak uvařit slavky slávky recepty recepty na slávky mušle slávky recept recept na slávky video recept na mušle slávky recepty slavky jak vařit slávky mušle slávky jak uvařit mušle slávky recepty skeble slavky jak se vari slavky recepty ze slávek recept na škeble jak udelat slavky slavka recept
Suroviny: slávky, česnek, petrželka, citron
Slávky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R78z
11 názorů