Domácí trdelník
Trdelníky se rozšířily z venkovských poutí i do měst a všude jsou oblíbené. Ale není nad to, udělat si svůj trdelník doma a ochutit si ho podle svého. Množství podle tohoto receptu stačí tak akorát na "zkušební vzorek".
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 8 608 kJ / 2 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,48 g |
Tuky | 91,11 g |
Vláknina | 11,04 g |
Cholesterol | 768 mg |
Sodík | 517 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 252,39 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je z manuálu k trdlám na pečenie trdelníkov z Tescomy.
http://eshop.tescoma.sk/pecenie/formy-a-plechy/del...
Trdelníkov je tu niekoľko, ale postup aj suroviny sa líšia. Až tento trdelník je taký, aký poznám, keď si ho kúpim u nás, tradičný skalický trdelník, ktorý nie je tenučký, a chuťovo úplne ako skalický.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 2. 2024 17:09
tejaja: Sprostě předražená ...
16. 4. 2020 07:43
Jenn99: Ak máte šikovného partnera, ktorý vám urobí stojanček, aby natočené cesto neležalo na plechu, ale bolo vo vzduchu, tak áno. Inak je to rozdiel.
15. 4. 2020 18:58
Pokud nechcete kupovat formu, tak stačí
jakoukoliv delší plechovku obalit alobalem a trochu potřít máslem
jakoukoliv delší plechovku obalit alobalem a trochu potřít máslem
26. 7. 2017 07:34
maripossa: Formu na trdelník som kupovala v Tescome. neviem, odkiaľ ste a či máte blízko predajňu. Ak nie, dá sa objednať v eshope : https://eshop.tescoma.cz/forma-na-tradicni-trdelni...
25. 7. 2017 19:48
"tejaja"
Opravdu se dá srovnávat s pravým SKALICKÝM ????? A kde seženu formu?
Opravdu se dá srovnávat s pravým SKALICKÝM ????? A kde seženu formu?
14. 9. 2015 20:03
Eficka82: Krásne slovo ošťuráky. Diky.
14. 9. 2015 19:59
Tak jsem nastrkala ingredience do pekárny a po chvíli jsem se dozvěděla,že jdeme odpo. opékat s dětmi buřty.Tak mně napadlo vzít těsto,máslo s mystičkou a mašlovačkou a skořicový cukr do pytlíku.Děti si namotali těsto na ošťuráky a pekli-moc si to užili po upečení jsme jim těsto namazali máslem a pak posypali cukrem-no ňamka nakonec buřty jedli jen taťkové
12. 9. 2015 19:20
mnamunka: Áno, ďakujem za upozornenie, idem to dopísať do surovín.
12. 9. 2015 19:18
Jsou na pohled krásné jen 35g masti to je u nás sádlože ? Díky
9. 9. 2015 06:43
Lenunka:
9. 9. 2015 00:18
Jana.: to je dobrý nápad, jsem se chtěla zrovna optat, když nemám formy, jestli se těsto dá namotat na něco jiného.
tejaja: miluju jakýkoliv moučník se skořicí, a trdelníky mám velmi ráda
Posílám bodík
tejaja: miluju jakýkoliv moučník se skořicí, a trdelníky mám velmi ráda
Posílám bodík
8. 9. 2015 20:59
magdalenka: Magduška nie, ničím sa to nenatiera. Valce sú oceľové a cesto dostatočne mastné.
Inak tá Tescoma mi žerie nervy tiež. Chodím do nej pravidelne očumovať, mám ju v Auparku, bohužiaľ hneď oproti plavárni, kde som denne.
Inak tá Tescoma mi žerie nervy tiež. Chodím do nej pravidelne očumovať, mám ju v Auparku, bohužiaľ hneď oproti plavárni, kde som denne.
8. 9. 2015 20:33
Terezka, ešte k receptu - tie Tescoma "trdlá" nebolo treba pred navinutím cesta potrieť maslom, nejakým tukom, alebo je to taký nejaký nelepivý materiál? Mám neďaleko Tescoma predajňu (vlani som ju objavila aj na Malte!), ale nemám ich rada. Majú krásne vecičky, trochu vyššie ceny a najradšej by som tam vykúpila polovicu predajne, radšej tam nechodím...
8. 9. 2015 17:26
nádherné trdla .. posílám také bodík ..- děti je milují a já dělám trdelníky pokaždé, když peču něco z jakéhokoliv kynutého těsta .. z těch odkrájených zbytků - vyválím proužek , namotám na zavařovací sklenice ,potřu máslem a ve směsi cukru a skořice obaluji hned ,ještě před upečením - peču na stojáka cca 15-18min/180°C horkovzduch - po upečení je rychle mašlovačkou přejedu rozpuštěným máslem s kapkou rumu (nebo mléka ) a ještě jednou obalím ve směsi cukru ,skořice ( + různé nadrcené ořechy ,kokos nebo mandle- jak mám ,nebo jak mají děti chuť ) .. pozor sklenice jsou dost horké
8. 9. 2015 17:01
magdalenka: Magduška, ani ja, toto je prvý pokus. Neodolala som v Tescome krásnym trdlám so stojančekom.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 9 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 22 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 59 minutami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 1 hodinou
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 2 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 2 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Bumbikm uvařila před 2 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Kometa10 uvařila před 3 hodinami
Hovězí roštěná
PavelM uvařila před 3 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
katkalepkova24 uvařila před 5 hodinami
Tvarohová bábovka
Petra2021 uvařila před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
8181bartova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mini trdelníky si zamilujete. Jak na ně? Zkuste to podle našeho videonávodu
Nevykynuté těsto: Hlavní důvody, proč se mu nechce kynout a tipy, jak jej úspěšně zachránit
Listové těsto jako ideální surovina: Hodí se k přípravě lahodných a křupavých závinů či koláčů i skvělých minipizz
Další recepty
Tématické fráze: domaci trdelnik recept na domácí trdelník recept na trdelnik trdelnik recept domáci trdelnik recept recepty domácí trdelník forma na trdelnik nejlepší domácí trdelníky skalický trdelník trdeľník tescoma trdelník recept recept na domácí trdelníky skalický trdelník recept recept trdelník recept domácí trdelník domácí trdelníky tescoma trdelník trdelník z domácí pekárny trdelníky recept trdelniky
Suroviny: mouka hladká, mléko, máslo, sádlo, cukr moučkový, droždí, žloutek, sůl, cukr krupice, skořice, cukr vanilkový
Domácí trdelník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Axwj
28 názorů