Slezský cymes z okolí Częstochowy
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 997 kJ / 2 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,54 g |
Tuky | 35,32 g |
Vláknina | 50,58 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 488 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 411,46 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Cymes je laskavým dodatkem do mas. Pro nás trochu neobvyklým, leč kdo zkusil… Slovo cymes jako jidišismus přešlo do polštiny a znamená něco „fajneho“ sladkého, dobrého. To sladké a šťavnaté potěšení našeho patra je často připravována dlouhým a pomalým dušením, nebo pečením při nízké teplotě, až nabere zlatisté barvy a lahodné chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 4 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 5 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Právě bylo uvařeno:
Skořicové šneky
Petra Dvor. uvařila před 2 minutami
Piškotový korpus
Standula002 uvařila před 32 minutami
Vepřové kostky na houbách
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Carolka409 uvařil před 1 hodinou
Kuřecí smetanový pekáček
slavka744 uvařila před 2 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 2 hodinami
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 2 hodinami
Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 2 hodinami
Banánová bábovka
Babicka32 uvařila před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Potřebujete nasytit rodinu za pár korun? Zkuste slovenské prívarky. Bývají zeleninové, luštěninové a dokonce bramborové
Rychlá kakaová buchta s polevou z bílé čokolády: Moučník je šťavnatý díky majonéze, poleva díky kysané smetaně
Kynuté knedlíky trochu jinak: Nadýchaný alpský knedlík maxi velikosti s mákem a vanilkovou omáčkou chutná božsky
Další recepty
Tématické fráze: slezske recepty
Suroviny: cibule, ghee, mrkev, med, ovoce sušené, pomeranče, šťáva pomerančová, skořice mletá, sůl, pepř bílý
Slezský cymes z okolí Częstochowy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XRvW
0 názorů