Pečená krkovice se zelím
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 121 kJ / 1 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 205,37 g |
Tuky | 104,94 g |
Vláknina | 24,43 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 573 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 38,85 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 4. 2021 19:22
Eja57: masox bych tam také nedala. Lepší je domácí vývar a není tak složitý. Mám doma v mrazáku kuřecí.
28. 4. 2021 19:13
zujali: je a Masox za mne taky...bude to dobre i tak....
28. 4. 2021 18:49
Proč je tam ta podravka? Není to zbytečné?
18. 11. 2015 16:57
Lenunko, aháá tak takhle dělám vývar taky... Někdy i 8 hodin a i s masem samozřejmě, když dělám polévku.... :) Akorát už nekoncentruju, a v tom to je - nedošlo mi to.
Děkuju
Děkuju
18. 11. 2015 16:16
Taky dělávám, maso ale dávám na zelí . Ovšem to množství koření je trochu asi mimo.
18. 11. 2015 15:53
Petro, no já to asi nedělám přesně jak se to má, prostě koupím hovězí kosti (v Globusu mívají pytel za 9 Kč), na plechu je opeču v troubě, cca půl hodiny, pak to dám do hrnce, zaleju studenou vodou a dám vařit s kořením (pepř, nové koření, bobkový list). Přivedu k varu a sbírám pěnu, pak přidám kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), cibuli i se slupkou a někdy 1-2 stoužky česneku. Celé to vařím pomalu na malém plameni tak 4-5 hodin, dolévám vodu. Na konci scedím a svařím tak, aby z toho byl tak jen třeba litr vývaru. To pak naleju do kostek na led a nechám zmrazit. Do jídla pak stačí vyndat pár kostek a je to. Jo a moc to nesolím, ono je to hodně koncentrované, lepší je pak dosolit jídlo než to mít přesolené
18. 11. 2015 14:17
Navrmi: A udělala jsi dobře, žes ho dala Kdo chce, udělá,kdo nechce, nechť si trhne
Já si něco na způsob Podravky dělám doma, zeleninu, která je již oschlá (ne plesnivá ) usuším a rozfofruju mixerem.Přidám pepř, mletý kmin, sůl atd.,a mám svojí “Podravku“
Já si něco na způsob Podravky dělám doma, zeleninu, která je již oschlá (ne plesnivá ) usuším a rozfofruju mixerem.Přidám pepř, mletý kmin, sůl atd.,a mám svojí “Podravku“
18. 11. 2015 13:57
Vždy se dá z receptu cokoliv vynechat či nahradit...
Myslím, že tyhle zdlouhavé debaty jsou tu zbytečné.
Pokud se vám recept nelíbí, nikdo vás nenutí ho dělat.
Každý je zvyklý na něco jiného.
Já tento recept dostala od kamarádky a zkoušela jsem ho poprvé.
Třeba ho příště také udělám více ,,zdravější" a podle sebe.
Každopádně, mělo úspěch a všem chutnalo, tak jsem recept vložila.
Myslím, že tyhle zdlouhavé debaty jsou tu zbytečné.
Pokud se vám recept nelíbí, nikdo vás nenutí ho dělat.
Každý je zvyklý na něco jiného.
Já tento recept dostala od kamarádky a zkoušela jsem ho poprvé.
Třeba ho příště také udělám více ,,zdravější" a podle sebe.
Každopádně, mělo úspěch a všem chutnalo, tak jsem recept vložila.
18. 11. 2015 00:46
casino: a někdo jim to právo upírá?
17. 11. 2015 22:31
MarcelaPa:
No, to, že zde děvuchy nemají žádného recepisu ať zdravého či nezdravého ještě neznamená, že jim bude upíráno právo na komentáře, byť negativní
No, to, že zde děvuchy nemají žádného recepisu ať zdravého či nezdravého ještě neznamená, že jim bude upíráno právo na komentáře, byť negativní
17. 11. 2015 22:31
Lenunko, mohla bych tě poprosit o recept na ten vývar z kostí? Ať mám co mrazit
17. 11. 2015 21:35
Dělám také se zelím, ale v opačném gardu. Na zelí položím maso a peču.
Zelí s výpekem je vynikající, stačí pak obyčejné brambory.
Obdobně i kuřecí stehna.
Zelí s výpekem je vynikající, stačí pak obyčejné brambory.
Obdobně i kuřecí stehna.
17. 11. 2015 21:25
Petro, já dělám z kostí a je to silný, to bys nesnědla, jenže mě se nechce ani dojet pro kosti, natož to vařit kolik hodin
17. 11. 2015 21:16
Lenunko, což o to, čas by teď byl, ale jak ten vývar udělám, tak ho prostě sním a nic nezbyde
17. 11. 2015 20:54
Já si dělám vývar do mrazáku do kuliček na led, sem tam, ale taky nemám vždycky čas. Každopádně v tomhle jídle to není potřeba, kilo krkovice pustí šťávu samo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 4 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 5 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 6 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 12 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 2 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 3 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 3 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 3 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 3 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 4 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 4 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pěčená krkovice se zelím pečená krkovička se zelím krkovice se zelim pečená krkovice pecena krkovice na zeli pečená krkovice nejlepší recepty krkovice pečená se zelím krkovička se zelim krkovička pečena na zelí pečení krkovice krkovička pečená na plechu pečená krkovice se zelím pečená na plechu krkovice pecena v zelí pečena krkovička na zeli krkovička pečená se zelím krkovicka na zeli pečená krkovička krkovice zeli brambory recept krkovice recepty pečená krkovice s bylinkami
Suroviny: krkovice vepřová, cibule, sádlo, česnek, koření nové koření, bobkový list, pepř, sůl, podravka, masox, koření na divočinu, zelí
Pečená krkovice se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lwlj
25 názorů