Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skopové na víně s rozmarýnem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

21. 4. 2009 09:18

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 858 kJ / 922 kcal
Bílkoviny3,90 g
Tuky84,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy6,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podáváme nejlépe s bramborem / nebo bramborovým knedlíkem / a fazolkami, případně špenátem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pajaska Pajaska

15. 12. 2011 19:09

Skopové je výborné,jde také o zvyk.Pokud je dobře připravené, je to pochoutka.Škoda,že je drahé,jedlo by se v našich končinách daleko víc.Oproti jehněčímu má chuť silnější a vyzrálejší a proto komu nevadí, či ji vyhledává je toto super recept.Pokud se udělá s verzí na česneku,tak ten ji trochu potlačí a je to také pochoutka.Takže kdo rádi skopce,jděte do toho.Důležité je jen podávat horké a nejlépe na nahřátých talířích,kvůli loji!!:yes::yes::yes::-p:-p

rebeka rebeka

15. 12. 2011 18:17

:-O:-O:-O páááne jo...to je krááása:-8:-K:-K:-K;-):yes::yes:

maris maris

22. 2. 2010 18:36

Draku pozor, abych Tě nevzala za slovo:-D:-D:-))

Drak

22. 2. 2010 18:25

Za dobře udělaným skopovým:-p bych šel světa kraj.Kdy ž se to podá v pravý čas na předehřátém talíři.:-K Můžete mít jakákoliv přání.

vybusna vybusna

21. 12. 2009 11:44

a toto som nevidela:-! moj muz je na jahnacie a divinu a kralikov ako besny...uz aj ukladam

Marta Marta

24. 4. 2009 11:41

moc pěkné fotky :yes:, zvěřina mi nevadí - naopak :-p:-p, skopové jsem ještě snad nejedla :-(

maris maris

22. 4. 2009 14:05

Jendo, Jani, určitě by šlo maso předem naložit, ale u nás jde o to, že já se nesnažím tu charakteristickou chuť skopového / ale i zvěřiny / potlačit. Nám nevadí - naopak - moc chutná. Znám ale dost lidí ve svém okolí, kteří by skopové ani zvěřinu nevzali do pusy - nemusím chodit moc daleko - jsou to i moje děti:-D:-))
Elizo, naservíruju moc ráda,;-) ale někdy příště, už není:-))

Eliza Eliza

21. 4. 2009 22:03

Já jsem také skopové nikdy nedělala a nejspíš ani nebudu, ale ty fotografie jsou překrásné...:-p Možná, kdyby mi to Maris naservírovala, změnila bych názor. Jinak se "bez žíněnky nebudu pouštět do větších akcí..." (Jáchyme, hoď ho do stroje) :-*:-D Nejspíš škoda pro mě i pro okolí... Vypadá to opravdu báječně!!

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 4. 2009 22:00

Jendo, máš pravdu, já bych taky prubla nějakou marinádu v případě skopového. Kdysi jsem dělala zajíce, už si nevzpomínám na ten lák, škoda, ale vím, že jsem si pak podusila mrkev na másle, přidala trochu vody a po celou dobu dušení jsem tím zajíce polévala. Neměl chybu!! Hodně lidí říká, že divočinu a masa, která mají pro nás nezvyklou vůni, máme naložit do kyšky, tak nevím, já jsem blázen, vyzkouším všechno, jen aby mne pak neopustil přítel za ty moje experimenty!:-)):-D:-))

Jenda1 Jenda1

21. 4. 2009 21:28

Moc velké zkušenosti se skopovým nemám, ale pokud bych měl tu možnost, asi bych šel do nějaké marinády s bobkovým listem, novým koření, pepřem, jalovcem, česnekem, kořenovou zeleninou min. na 24 hodin a pak prošpikovat a tepelně upravit.:-)
Chce to taky důkladně odblanit a odstranit lůj.:-//
Maso však je zdravé, a proto posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

maris maris

21. 4. 2009 13:50

Jani, vyzkoušej, ale skopové má svou specifickou vůni, která hodně lidem vadí, tak nevím, když jsi ho ještě nevařila, jestli Ti bude takhle napoprvé chutnat. Myslím, že by bylo pro Tebe lepší jehněčí, které je jemnější, ale taky, bohužel, podstatně dražší;-(.Jestli uděláš, dej vědět, jsem zvědavá:-8:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 4. 2009 12:50

No, skopové jsem ještě nikdy nedělala, určitě to mám v plánu. Vidím, že je to docela tmavé masíčko.:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: skopové maso recepty skopová kýta recepty jak naložit skopové maso skopova kyta jak nejlépe připravit skopové maso recepty ze skopového naložení skopového masa skopová játra skopové maso na víně jak upravit skopové maso skopová kýta recept skopová játra recept jak nalozit jehneci maso recepty ze skopového masa skopová kýta na víně naložení skopového skopová svíčková jak připravit skopové maso recepty na skopové maso recepty skopová kýta

Suroviny: kýta skopová, slanina, česnek, víno červené, rozmarýn, rozmarýn čerstvý, sůl, pepř bílý, olej, máslo

TopRecepty.cz

Skopové na víně s rozmarýnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y8JP