Kandovaná pomerančová kůra (bez mezokarpu)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 255 kJ / 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 75,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
POZNÁMKA #1:
Tenké plátky pomerančové kůry jsou tlusté 3-4 mm, průsvitné, krásně oranžové, měkké a mají jemnou chuť. Pokud kůru nepropícháte nebude tak měkká, ale kousat se dá. Pokud ji důkladně propícháte jde opravdu dobře kousat. Chuť kůry záleží na pomeranči. Některé pomeranče malé velikosti co jsem zkusil měli hořkou kůru a nebyly tak dobré jako ty velké.
POZNÁMKA #2:
Díky vlhkosti v kůře, jde kůra dobře jíst. Není přeslazená, je průsvitná, vypadá jako oranžová želatina. Kůra se dá docela dobře kousat a je moc dobrá. Je možné že vám to zachutná tak moc, že to brzo sníte.
Rád bych upozornil na to co by se stalo, kdybyste neodstranili bílou část kůry. Ta by nasála větší část cukru, zpotřebovali byste více cukru, kůra by byla tvrdší, měla by příliš moc cukru, byla by bílá a nevypadalo by to dobře. Kůra v takové podobě je dobrá tak na slazení do čaje, ale na kousání nic moc. Také chuť je velmi silná a mírně hořká takže kůra v tomto stavu vydrží déle. Do čaje je ale opravdu vhodná jako mírné sladidlo. I na kůře si pochutnáte, když nasákne čaj.
POZNÁMKA #3:
Jak si vyrobit propichovač na kůru. Vzal jsem si na to ubrousek vyrobený ze špejlí. Jsou to špejle, které jsou sešité dohromady a jsou potažené síťovanou tkaninou. Ubrousek jsem třikrát přeložil tak, aby ty vrstvy špejlí na sebe pasovaly. Když dáte čtyři vrstvy tak to bude lépe držet. Dále potřebujete spoustu špendlíků. Já zapíchal mezi špejle asi tak 4 sloupce po 15 špendlících v jednom sloupci. Zkuste vytvořit mřížku špendlíků 5 x 15 nebo 6x15. Teď stačí už jen z jedné strany přitlačit na hlavičky špendlíků a ty se zabodnou do pomerančové kůry. Výroba tohoto nástroje mi zabrala asi půl hodiny.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 3. 2016 14:18
Teď když znovu čtu váš komentář tak mě udivuje že ji nejdříve uvaříte a pak usušíte. Kůra mi jednou uschla když se nepovedla tak byla asi po týdnu suchá. Nejspíš jsem tam dal málo cukru. Když vyschne tak je tak tvrdá že se nedá vůbec jíst a je to na vyhození. Taky jsem si uvědomil, že píšete, že to vaříte opakovaně. Já vařím jen jednou nejlépe kolem 35-45 minut. Propíchám a nechám 24 ještě nasát vodu a pak to vařím. Jen jednou. Je to dost měkké, pohoda.
7. 1. 2016 12:05
PS: Protože v této dávce byla hořká kůra, tak kaše z mezokarpu co zbyla byla poněkud nahořklá. Škoda. Ta minulá byla fakt výborná a dá se to použít místo medu.
2. 1. 2016 19:53
1. 1. 2016 23:43
1. 1. 2016 21:45
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 8 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 5 minutami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 1 hodinou
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 3 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 5 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 6 hodinami
Krevety s brokolicí a špagetami
mibrix uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Kapie pozvednou chuť mnoha oblíbených pokrmů. Ať už vaříme guláš nebo čínu, kapie v nich má své důležité místo
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Další recepty
Tématické fráze: výroba kandované pomerančové kůry jak vyrobit kandované ovoce kandovaná pomerančová kůra výroba kandované kůry výroba kandované kůry jak vyrobit kandovanou pomerančovou kůru kandované pomerančové kůry výroba pomerančove kandovane kury kandovaná kůra výroba kandovaného ovoce jak vyrobit kandovany pomeranc výroba kandovaného pomerančová kura výroba kanované kůry z pomerancove kury navod na kandovanou kuru jak se dela kandovana pomerancova kura jak se dělá pomerančová kůra kandovany pomeranc vyroba kandovaná pomerančová kůra recepty jak pripravit kandovanou pomerančovou kuru
Suroviny: pomeranče, cukr krystal, voda
Kandovaná pomerančová kůra (bez mezokarpu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kN4E
5 názorů