Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)
Suroviny
Porce: 4 x 0,3 l sklenice
Nutriční hodnoty
Energie | 6 542 kJ / 1 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,81 g |
Tuky | 89,02 g |
Vláknina | 16,48 g |
Cholesterol | 402 mg |
Sodík | 494 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 51,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace na http://www.giallozafferano.it/
Recept na domácí Sugo di pomodoro https://www.toprecepty.cz/recept/44501-rajcatova-o...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2016 10:33
Zuzana: použila jsem Frankovku
21. 1. 2016 20:21
Zuzana:
Kuchaři říkají, že do jídla takové víno, jaké se pak k jídlu bude pít
Nikdy jsem se ale nevybičoval k tomu, abych vařil víno v ceně kolem 300,-/litr
Kdysi jsem se na mančaftu dopustil podlého pokusu s červeným vínem:
Uvařil jsem 2x stejné jídlo; 1x na "krabicáku" a 1x na víně 10x dražším... Při degustaci naslepo bylo hodnocení asi 1/2 na 1/2
Když se následně hodnotilo už se všemi smysly, tak krabicák propadl, protože jídlo z něj mělo jak se říká psí barvu - kafébraundozelena
No jo, no, jí se i očima, že...
Kuchaři říkají, že do jídla takové víno, jaké se pak k jídlu bude pít
Nikdy jsem se ale nevybičoval k tomu, abych vařil víno v ceně kolem 300,-/litr
Kdysi jsem se na mančaftu dopustil podlého pokusu s červeným vínem:
Uvařil jsem 2x stejné jídlo; 1x na "krabicáku" a 1x na víně 10x dražším... Při degustaci naslepo bylo hodnocení asi 1/2 na 1/2
Když se následně hodnotilo už se všemi smysly, tak krabicák propadl, protože jídlo z něj mělo jak se říká psí barvu - kafébraundozelena
No jo, no, jí se i očima, že...
21. 1. 2016 18:33
Zuz:-a: jaké červené víno je na vaření nejlepší? třeba na divočinu?:
Poraďte, prosím, Zuzika
Poraďte, prosím, Zuzika
18. 1. 2016 20:10
Jackie79: My jsme dřív taky jídla na víně neměli rádi, teď už vím, že to bylo používáním nesprávného vína nesprávným způsobem. Dobrého vína nemusí být půl litru, stačí 1-2 dl. A hlavně skutečně prudce nechat odpařit na zeleninovém základě a pak teprve dát vývar. Tím víno předá jen to dobré, co v něm je
18. 1. 2016 20:03
cathleen:
Nejde o alkohol, ale spíš o tu chuť, víno moc rádi nemáme
Zkusím tedy místo vína použít víc vývaru
Nejde o alkohol, ale spíš o tu chuť, víno moc rádi nemáme
Zkusím tedy místo vína použít víc vývaru
18. 1. 2016 12:27
Jackie79: dej jen víc vývaru. A můžu se zeptat, proč bez červeného vína? Varem a odpařením tam zůstane pouze zanedbatelný zbyteček alkoholu a víno ragú dochutí (zůstane po něm příjemná vůně). Bez něj to nebude úplně ono, i když výborné to bude také.
18. 1. 2016 11:12
Jackie79:
Bílé, nebo vodu
Bílé, nebo vodu
18. 1. 2016 10:15
Jde to i bez červeného vína? Co bych místo něj mohla použít?
17. 1. 2016 20:39
Prima nápad, dobrá inspirace +pak je oběd opravdu rychlovka, díky
17. 1. 2016 19:32
hosta, mika59: děkuji
17. 1. 2016 19:31
Danca: bože! K tobě chodí taky?
17. 1. 2016 19:22
To je dobrý nápad a dobré jídlo
17. 1. 2016 19:20
cathleen: tož dobrá, přesvědčila jsi mě . Teď ještě nějak přesvědčit ty "permoníky", kteří mi v noci bílí lednici, aby mi tam aspoň jednu porcičku na focení nechali...!
17. 1. 2016 18:46
zizala: dopsala jsem to do porcí
Jestli bude chutnat děckám, až dojedou, udělám a zavařím znovu - jídlo s tím je pak opravdu rychle na stole
Jestli bude chutnat děckám, až dojedou, udělám a zavařím znovu - jídlo s tím je pak opravdu rychle na stole
17. 1. 2016 18:42
cathleen: Díky, víno nám nevadí. Tak to by bylo akorát, ukládám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 9 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Klobásy
Přidáno před 20 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 21 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 10 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 10 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 11 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 11 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 12 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 13 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 14 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 14 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 14 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kde si můžeme nakoupit na květnové svátky? Otevírací doba obchodů se v oba dva dny liší, přinášíme rychlý přehled
Dejte si to ve vrstvách: Ty nejlepší lasagne by jich měly mít pět. A jakou zvolíte náplň?
Vyzkoušeli jsme sušenky z Popeyes: Jedna domácí vyjde na pouhé 4 Kč. Jsou vláčné a nadýchané a chutnají lépe než originál
Další recepty
Tématické fráze: těstoviny s vepřovým masem vepřové ragú se zeleninou vepřové ragu s těstovinami těstoviny s vepřovým masem recepty těstoviny s vepřovým masem recept vepřové maso s těstovinami recepty maso k testovinam vepřové maso s těstovinami veprove maso k testovinam vepřové ragú cizrna recept vepřové maso ragu jake maso na lasagne na dvakrát ragú zelení ove ragu s masem výroba ragú vepřové ragu se se zeleninou těstoviny s vepřovýn masem recept-ml. maso+těstoviny
Suroviny: maso vepřové mleté, víno červené, cibule, mrkev, celer, máslo, olej olivový, protlak rajčatový, koncentrát z rajčat, vývar, sůl, pepř mletý
Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0PGX
21 názorů