Škvarkové pagáče
Ať už škvaříte sami doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví, nikdy jich není dost. A co teprve pagáčů. Jsou krásně zlaté a voní kmínem. Postup je trochu pracný, ale vyplatí se. Až je vyzkoušíte, zapráší se po nich tak rychle, že příště budete muset udělat dvojitou dávku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 31 107 kJ / 7 435 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,94 g |
Tuky | 466,73 g |
Vláknina | 29,56 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 3,68 g |
Sacharidy | 635,87 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Ideálne na posedenie s pohárikom vína.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 6. 2017 12:00
Zlata : natiera sa mletými oškvarkami len raz. Potom sa už len vždy vyvaľká a prekladá bez natierania. Ak je oškvarkov menej, je dobré pridať k nim bravčovú masť. Nech sa darí a chutí!
9. 6. 2017 10:12
magdalenka:
Dobrý den ráda bych zkusila váš recept na pagáče se škvarkama.Ale nevím si rady .Chápu to dobře když to těsto navrstvím a po 10 minutách to mám udělat znovu,tak to těsto navrstvené rozválím a znovu i potřu a přeložím nebo tak ne. Děkuji za odpověď.S pozdravem Zlata
Dobrý den ráda bych zkusila váš recept na pagáče se škvarkama.Ale nevím si rady .Chápu to dobře když to těsto navrstvím a po 10 minutách to mám udělat znovu,tak to těsto navrstvené rozválím a znovu i potřu a přeložím nebo tak ne. Děkuji za odpověď.S pozdravem Zlata
15. 4. 2017 13:56
moncicak756: Som veľmi rada, správa ma potešila!
15. 4. 2017 10:18
Recept vyzkoušen a lepší pagáče jsme nejedli. Těsto se krásně zpracovává a finální produkt je luxusní. Moc děkuji magdalenko
6. 4. 2017 15:55
danielle72: Danielka, ďakujem za priaznivú odozvu, som rada, že vám chutilo.
6. 4. 2017 15:08
Byly vynikající, děkuji!
13. 11. 2016 19:09
Banka Potočná: ĎAKUJEM - skvelá správa!
13. 11. 2016 16:14
Děkujeme velice za recept, povedly se a byly skvělé!!
15. 9. 2016 16:42
Klárika, vďaka za radu...ja obyčajne robím všetko jedno za druhým, postupne...niečo som už robila s nočným uložením v chladničke, ale takto vidím, ako mi to pracuje...to vieš, zvyk je železná košeľa. maj sa krásne!
15. 9. 2016 16:37
Magdalenka, na začiatku komentárov, ešte v r. 2009, píšeš, že do chladničky nie. Ja robím takto isto ako Ty, len z kila múky, z troch uvarených zemiakov. Ostatné prísady sú cca ako u Teba. Zásadne spracujem večer, po troch skladaniach dávam na noc do chladničky a ráno pokračujem. Sú vynikajúce. Zdravím, Klára
4. 9. 2016 15:41
PaCaOl: děkuji moc PaCaOl
27. 1. 2015 16:22
mysulka:Som veľmi rada, že si si vybrala práve môj recept, potešila som sa aj fotke a to, že vám chutia "moje" pagáče, je pre mňa tá najlepšia správa!
27. 1. 2015 13:11
Milá Magdalenko, před chvilkou jsem je vytáhla z trouby, a ještě, než jsem se dostala k foťáku, tak jsem jich několik slupla .
Jsou naprosto dokonalé, s těstem se krásně pracovalo a vůbec to nebylo tak pracné, jak jsem se obávala.
Přidávám foto a bodík . Moc děkuji za super recept
Jsou naprosto dokonalé, s těstem se krásně pracovalo a vůbec to nebylo tak pracné, jak jsem se obávala.
Přidávám foto a bodík . Moc děkuji za super recept
27. 1. 2015 11:16
Magdalenko, právě teď překládám těsto na pagáčky, doufám, že se povedou, už teď se mi sbíhají sliny
17. 8. 2014 18:01
MIKIKE: Tak ty jsou tady nepohlednější, také dělám takto
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 10 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 11 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 18 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 6 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 6 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 6 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 7 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 7 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 9 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 9 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jednou z typicky zimních a masopustních dobrot jsou škvarky. Připravit je můžete i v paneláku
Škvarkové pagáče mají maďarský původ. Toto pečivo se hodí připravit o masopustu i dalších slavnostních událostech
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: pagáče škvarkové pagáče škvarkové bochánky pagáč škvarkové pagáče kynute recept na pagáče škvarkove pagačiky škvarkové pagáčky škvarkový pagáč pagáče recept recept na škvarkové pagáče oskvarkove pagace škvarkové pagáče jak je dělám já recept pagace recepty na pagače škvarkové pagáče recept recept na škvarkový pagáč recepty pagače pogáče madarské pagáče
Suroviny: mouka polohrubá, smetana kysaná, olej, žloutek, brambory, droždí čerstvé, cukr, mléko, sůl, škvarky, vejce
Škvarkové pagáče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P1gw
53 názorů