Marlenka podomácku
Marlenka je značka medovo-karamelového dortu, pečeného podle tajné arménské receptury. Domácí napodobeniny tohoto dortu se však značně rozšířily, protože se jedná o lahodný a nevšední zákusek.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 33 778 kJ / 8 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,90 g |
Tuky | 474,58 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 3,86 g |
Sůl | 1,23 g |
Sacharidy | 819,24 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2013 14:28
dnes budu delat poprve,mohu misto masla dat heru?top recepty
21. 2. 2013 18:20
Veronika.Hrozna:Recept se povedl,ale výsledek po ochutnání mě velice zklamal!
17. 2. 2013 16:43
Dneska jsem udělala tuhle Marlenku a právě se chladí. Pečlivě si hlídejte ty odkrojené kousky na posypání ,mě je " někdo " sež..l !
5. 12. 2011 17:02
vyskúšala som marlenku podla teba a je to , ja som doteraz salko varila , ale vdaka tebe už nebudem posielam ti +1 a fotku
12. 7. 2011 21:37
lusinda: dělala jsem několikrát, mám tu i fotky u tohoto receptu, to salko se nevaří, smíchá se s kaší a s máslem, je to opravdu dobrůtka, a když je uleželá...mana nebeskaá
12. 7. 2011 20:05
Doma dělám medovník,ale do krému nepoužívám Salko.Tohle může být dobré jen se chci zeptat to Salko se předem uvaří?Děkuji za odpověd
19. 2. 2011 17:32
Marlenka nebo medovník,je to přece stejné,jen se liší trochu poměr ingrediencí,výsledek je však stejný prostě chrochrochro!!!
25. 12. 2010 18:39
dobry den,
chystam sa aj ja upiect marlenku, ale cokoladovu. Prosim Vas, do cesta mam pridat iba kakao, alebo je v tom este aj nejaky iny rozdiel? :) a este by som vas poporsila o rady co sa tyka samotneho pecenia... ak mate nejake vychytavky taks a podelte ) dakujem :)
chystam sa aj ja upiect marlenku, ale cokoladovu. Prosim Vas, do cesta mam pridat iba kakao, alebo je v tom este aj nejaky iny rozdiel? :) a este by som vas poporsila o rady co sa tyka samotneho pecenia... ak mate nejake vychytavky taks a podelte ) dakujem :)
26. 9. 2010 18:43
Opět jsem upekla, opět se povedla a byla báječně zaležená. Posílám pár foteček.
13. 9. 2010 17:49
podle tohoto i trochu pozměněného receptu jsem ji pekla, ale nedokázal by mi někdo říct jaký je rozdíl v ingrediencích na marlenku a na medovník? Je snad marlenka v tomto poměru těsta cukru a nebo je to 180g cukru a 700g mouky a soda rozmíchaná v octu? Nebo je to medovník? Jinak se těsta dají zvládnout obě bez problémů.
16. 8. 2010 11:40
tak vyzkoušeno a je vynikající...už nikdy nebudu dělat medovník,ale Marlenku
30. 4. 2010 13:03
Pekli jsme ji v neděli, opravdu je super, všem moc chutnala
24. 2. 2010 22:48
marlenku jsem jedla w restauraci a byla strašně přeslazená,ale tady tahle vypadá že nebude...o veekendu zkusím...
18. 2. 2010 15:57
...už mám ne ni takovou chuť ale nevím, jesli dělar sv. nebo tmavou, má někdo recept na tmavou?? děkuji
12. 2. 2010 18:43
Marlenka se povedla akorát bacha na to zahřátí těsta....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 11 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 13 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 1 minutou
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 2 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 2 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 5 hodinami
Vepřová bratislavská plec
esindler@seznam.cz uvařila před 7 hodinami
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 7 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 8 hodinami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 8 hodinami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Milujete Salko od dětství až do dnešních dnů? Z kondenzovaného mléka lze vytvořit celé spektrum cukroví, dokonce i vánoční likér
Marlenka, medový dort s krémem a ořechy: Víte, odkud pochází a jak se připravuje?
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Další recepty
Tématické fráze: rezy marlenka marlenka recept na plech moučníky na víkend marlenka řezy kakaová marlenka recept medovník marlenka kakaová marlenka marlenka-recept moučník marlenka řezy marlenka recept marlenka na plech cokoladova marlenka tmavá marlénka recept medovnik marlenka recept maminčiny recepty medovník marlenka marlenka cena tmavá marlenka krem na marlenku marlenka kakaová marlenka tmavá
Suroviny: máslo, vejce, cukr krupice, mouka hladká, soda jedlá, mléko, med, ořechy mleté, rum, mléko, krupice, cukr krupice, máslo, salko
Marlenka podomácku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48V1
26 názorů