Bůček momofuku
Momofuku je název amerických restaurací slavného kuchaře, který se proslavil svým minimalistickým způsobem vaření. Dokazuje, že dobré jídlo lze připravit jednoduše, chytře a rychle.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
asi 25 plátků tj. 5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 15 284 kJ / 3 653 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,00 g |
Tuky | 297,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 24,59 g |
Sůl | 61,00 g |
Sacharidy | 100,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V původním receptu od www.cuketka.cz je uvedeno 230 °C. Mně a několika lidem, co bůček takto pekli, se úplně spálil a zadělali jsme si totálně troubu. Na těch 200 °C to úplně stačí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 7. 2016 23:07
jekyll: děkuji
3. 7. 2016 20:36
Jana Remkova: Není sladký. Je přiměřeně slaný, prostě bůček.
V pomalém hrnci to nebude fungovat. Původní princip Davida Changa je právě v té vysoké teplotě první hodinu, cukr karamelizuje při teplotě nad 186 st C. Tím se vytvoří hnědá krusta a maso se nevysuší. To co zbude v pekáči se mi zatím vždy podařilo vydrhnout - i když to nešlo vždy hladce.
V pomalém hrnci to nebude fungovat. Původní princip Davida Changa je právě v té vysoké teplotě první hodinu, cukr karamelizuje při teplotě nad 186 st C. Tím se vytvoří hnědá krusta a maso se nevysuší. To co zbude v pekáči se mi zatím vždy podařilo vydrhnout - i když to nešlo vždy hladce.
3. 7. 2016 19:35
3. 7. 2016 19:00
No, já bych to asi zkusila v pomalém hrnci, pokazit tím nic nemůžu. Ale zeptala bych se. Není ten bůček sladký?? Děkuji
3. 7. 2016 17:28
Já to peču podle originálu na 230. Poprvé jsem s tou teplotou váhal, protože jsem četl horory v diskusi u Cuketky, ale nic z toho se nestalo. Troubu mám zkalibrovanou a vím, že teplota sedí. Maso před pečením umyji pod tekoucí vodou a osuším (stejně jako David Chang). Výborný recept pro svoji jednoduchost.
3. 7. 2016 16:11
cathleen: vyzkousejte, je skvely. ta sul a cukr udelaji skvelou chut. me se nechce delat ty bochanky co jsou v originalu a tak ho jime s ryzovyma nudlema polity ustricovou omackou s trochou chilli.
3. 7. 2016 15:59
Chystám se také udělat, také mě nedávno nalákal pan Cuketka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 2 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 15 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní
laubice uvařila před 1 hodinou
Dršťková polévka
pazderka83 uvařil před 2 hodinami
Pappardelle s krůtím masem a zeleninou
Ter88ka uvařila před 3 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Sarinaa uvařila před 3 hodinami
Brokolicové placičky
HanLen uvařil před 6 hodinami
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 11 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 11 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 13 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 14 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 17 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bucek momofuku pečený bůček v pomalém hrnci bůček cukr sůl bucek v cukru a soli momofuku recept bůček v pomalém hrnci monofuku bůček mamofuku recepty z bůčku buček v soli nakladany bucek v soli a cukru cuketka bůček buček s cukrem vysoký bůček top recepty bůček bucek na soli a cukru buček v soli a cukru bůček ala mamofuku bucek pomale peceni
Suroviny: bůček bez kosti, cukr, sůl
Bůček momofuku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Nx3
7 názorů