Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta po námořnicku

Vepřovou kýtu po námořnicku můžete znát také pod názvem hamburská kýta. Toto jídlo patří mezi ty pokrmy, jejichž receptura je léty ustálena a existuje snad jen málo důvodů ke změně. Připravit ji můžete jako sváteční rodinné jídlo.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

27. 7. 2016 14:24

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 390 kJ / 1 527 kcal
Bílkoviny206,39 g
Tuky53,57 g
Vláknina14,17 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 1,71 g
Sůl3,85 g
Sacharidy49,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kimlo kimlo

23. 3. 2023 09:00

Uvaril som, je to výborné! Vďaka za recept, pridávam foto. :yes:

MarcelaPa

28. 10. 2022 17:59

Dnes jsme měli ke svátečnímu obědu a moc jsme si pochutnali. Je to takové jemné, lahodné. <3

Tonja

6. 9. 2021 15:27

hospodyne: Nechápu ten rozdíl "Hamburská kýta" versus "Kýta po námořnicku", vždyť něco hamburského je vždy spjato s přístavem a námořníky. Je to téměř totéž, jako bych tvrdil, že "česká svíčková" a "svíčková po česku" je úplně něco jiného.

Marie Svarcova Marie Svarcova

5. 9. 2021 07:11

:yes::yes::yes:<3pěkný recept a krásná fotečka :-K

srettka

30. 4. 2021 00:12

radekhk: no a mě třeba chuť slaniny a smetany prostě k sobě zrovna nepasuje. Takže 100 lidí = 100 chutí. Lidi si pořád nemohou zvyknout na to, že i vaření se někam posouvá. Už tolik nefrčí takové to staročeské těžké vaření. Naopak se recepty odlehčují. Každý si v receptu najde tu svou vlastní cestu, protože každý máme v puse úplně jiné chuťově pohárky;-)

hospodyne

29. 4. 2021 20:50

:-KJá musím oponovat. Omáčka je velmi lahodná a malí vnuci ji upřímně milovali. Proč by tam mělo být koření jako na svíčkovou a slanina. Pak chutnají tyto omáčky na jedno brdo. Je to o zvyku. Proč by měla omáčka k vepřovému chutnat stejně jako k hovězímu? Paní Helena se ohání 40letou praxí kuchařky, ale autorka receptu nepíše, že je to hamburská. Je to kýta po námořnicku:-):-)

radekhk radekhk

29. 4. 2021 19:58

No taková vepřová kýta co se omylem protáhla kolem kuchyně...Prvně: do základu aspoň trochu slaniny,pak koření co dělá tuhle omáčku specifickou chutí a dále čím to proboha zahušťuješ,sem patří pravá klasická jíška a né nějaká zátřepka ze čtvrté cenové a na závěr není od věci už do vypnuté omáčky dát kousek studeného másla,omáčka tak získá krásný lesk .

Helena

26. 4. 2017 12:07

Angel 666: Promiňte- ale jen tím , že jste vynechala divoké koření, se recept nijak neliší - od správné hamburské kýty / Jsem vyučená kuchařka se 40 - letou praxí/ :-O

Helena

26. 4. 2017 12:04

ufo65: Ano to je pravda....!!!!

Ilona

18. 4. 2017 18:07

Jitka: PAK SE JÍT NAUČIT VAŘIT :-//

Angel 666 Angel 666

2. 4. 2017 20:58

Sobinka: děkuji za zprávu, jsem ráda, že jste si pochutnali :-)

Sobinka

2. 4. 2017 12:35

Uvařeno, snědeno, vynikající. Jen jsem vynechala mléko. děkuji za recept.:yes: Určitě nedělám naposledy:-8

Angel 666 Angel 666

23. 8. 2016 23:07

Jitka: Možná, že zrovna tady je ta chyba, že jste očekávala chuť svíčkové, ale v tom se právě tahle liší, že tam není stejné koření. Citrónu se tam má dát jen jeden plátek a jen vyvařit, omáčka po něm není vůbec kyselá. Jinak nevím, co mám líp poradit, snad jen, abyste raději zůstala u té svíčkové.

Jitka

23. 8. 2016 17:42

Po citronu to bylo dakorát dost kyselé.Jak říkám omáčka se srazila a chut žádná. Soli bych tam musela vysypat docela dost aby to mělo nějakou chut.Podle mně by to měla být omáčka něco jako svíčková(ale možná se pletu) a tam patří bob.list,nové koření,celý pepř možná kdybych to tam dala tak by to mělo lepší chut.

Angel 666 Angel 666

23. 8. 2016 09:45

Jitka: tak to opravdu nevím, kde se stala chyba. Mléko do horké omáčky nebo polévky liju běžně a ještě se mi nestalo, že by se srazilo. Omáčku ochutí citrón, hořčice, sůl, pepř a šunka, všechno jí dá nějakou chuť, nevím, proč ta Vaše byla bez chuti, možná chyba lidského faktoru?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřová kýta recepty pro začátečníky recepty z vepřové kýty veprova kyta recepty vepřové maso po námořnicku recept z veprove kyty veprova kyta recept vepřová kýta omačka z vepřové kýty co z vepřové kýty recept vepřová kýta omáčka z vepřové kýty recept omacky z veprove kyty omáčka z kyty vepřová kýta omáčka recepty vepřová kýta omáčka vepřová kýta omáčky kytá vepřová recepty vepřová plec po namořnicku kyta maso po námořnicku

Suroviny: kýta vepřová, šunka vepřová, okurky sterilované, sůl, pepř, cibule, mrkev, celer, petržel, citron, hořčice plnotučná, mouka hladká, mléko, smetana, olej

TopRecepty.cz

Vepřová kýta po námořnicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y9vO