Můj bezinkový sirup (za studena)
Černý bez je u nás velmi rozšířený, a tak nic nebrání tomu, abychom využili jemnou chuť jeho květů pro přípravu výborného osvěžujícího sirupu. Připravíme ho zastudena, a tak nepřijdeme o jeho krásnou vůni.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 41 838 kJ / 10 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 500,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Roky robím bazový sirup len takto. Bola som presvedčená, že táto verzia tu je, ale som nenašla.
Skúšala som sirup sterilizovať - dosť výrazne stratil arómu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 6. 2023 16:48
11. 6. 2023 16:48
11. 6. 2023 16:46
5. 8. 2016 06:34
5. 6. 2016 18:32
5. 6. 2016 16:12
90gr kyseliny citronové
2 celé oprané a nakrájené citrony
to vše dám do 4 litrů převařené chladné vody a nechám 24 hod.louhovat.Druhý den přecedím přes plátýnko,přidám 4 kg cukru a 2ks PETOLU /konzervační přípravek Otker,petol prý se už neprodává/.,ten rozmíchám v trošce převařené vody a naliji do šťávy.A pak už jen míchám do úplného rozpuštění.Je výborný-doporučuji !!!
4. 6. 2016 13:02
4. 6. 2016 10:38
4. 6. 2016 09:37
3. 6. 2016 11:46
3. 6. 2016 11:39
3. 6. 2016 07:47
2. 6. 2016 11:11
1. 6. 2016 05:15
31. 5. 2016 19:06
Ja to mám tri týždne v chladničke, lebo ho vypijeme, ale možno vydrží oveľa dlhšie...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 1 hodinou
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 9 minutami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 30 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 1 hodinou
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 7 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Citronová šťáva se v kuchyni rozhodně neztratí. Uplatní se ve sladké i slané kuchyni, je skvělá do nápojů
Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: bezový sirup za studena sirup z černého bezu za studena bezový sirup za studena recept sirup z bezových květů za studena sirup za studena bezový sirup z květů za studena bezínkový sirup recept na bezový sirup za studena bezinkový sirup s medem bazovy sirup bezový med bezinkový sirup recept sirupy za studena sterilizace sirupu sirup ze sušeného bezu konzervační přípravek do sirupu ovocné sirupy za studena sušený bezinkový květ bezový sirup za studena recepty výborný bezinkový sirup
Suroviny: květy černého bezu, kyselina citronová, voda, cukr krystal
Můj bezinkový sirup (za studena)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/54YK
16 názorů