Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková na smetaně

Svíčkovou často vnímáme jako složité jídlo, ale náročná je pouze na čas. Tato královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří a více možností přípravy i dochucení. Náš recept je léty prověřený a můžeme podle něho omáčku bez obav uvařit i pro návštěvu.

Hodnocení receptu je 4,8 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

25. 5. 2009 18:05

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 015 kJ / 1 916 kcal
Bílkoviny138,98 g
Tuky124,43 g
Vláknina11,97 g
Cholesterol 395 mg
Sodík 1,41 g
Sůl3,28 g
Sacharidy55,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eja57 Eja57

11. 4. 2020 12:31

Veronika.Hrozna: nemáš doma kus mrkve? najemno nakrájet, na kousek másla, s trochu cukru zkaramelizovat, zalít v mixeru trochou hotové omáčky, rozmixovat a vlít zpět do omáčky....

bohynovka bohynovka

11. 4. 2020 12:00

Veronika.Hrozna: Karamel a pripadne dokyselit citronem?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 4. 2020 11:40

Poprvé v životě jsem dělala svíčkovou z mražené zeleniny. Ví někdo, jak zachránit a dokořenit dnešní oběd? Dala jsem i tymián, smetanu, citron a chuť nikde ! čistý děs! 8-(

horal3310

16. 11. 2016 22:55

tea: sorry,ale pro kuchaře je čistá hrůza, když někdo řekne že tymián nepatří do svíčkové. To,že ho tam nedáváte není důležité ale říct takovou blbost tak to ukazuje na Vaše kuchařské schopnosti. Možná se sem tam kouknout do normální kuchařky a nespoléhat na bláboly z internetu?

Eva

15. 9. 2016 12:48

ahoj-přidávám moji zkušenost se svíčkovou.Maso nemusí být pravá svíčková,zeleniny mám mnohem víc ,rozmixuji a bez mouky je fakt chutná omáčka. Nikdy jsem maso v troubě nepekla,ale vařím hrubě nakrájené se zeleninou. Strávníci si moc libují.../je to jen dodatek pro nejisté začátečnice.

Hrabje.bas

13. 9. 2016 13:55

No tak to neneeeeeee, to je ŠLENDRIÁN. Obdivuju sebevědomí lidí, kteří se projevují demokraticky využívavše práva sem psát. SVÍČKOVOU určitě ne, hovězí zadní. A SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ - to je SVÁTEK NEJVĚTŠÍ. Nakládám do zeleniny, kožení a octového láku s citrony v neděli, nechám odpočinout do pátku, upeču, a ještě do soboty nechám zrát upečené. V sobotu zozmixuju, někdy trochu zahustím a hotovo. Amen.

spagetka spagetka

12. 9. 2016 08:22

jakeline: osobně na svíčkajdu ani nekupuju svíčkovou, ale kvalitní zadní hovězí, svíčková je na nás dosti suchá (a drahá, to je fakt)

jakeline

12. 9. 2016 06:03

Hovězí svíčková pro mě finančně nedostupná

tea

4. 3. 2016 13:01

Tak tymián a masox do sviečkovej, no pre mňa čistá hrôza.

Eva

21. 1. 2016 22:29

Dávám mnohem víc zeleniny, kterou pak rozmixuji a nedávám mouku. Při smažení zeleniny se cibule dává nakonec, aby se nepřipálila! Cukr se může nasypat už na zeleninu a zkaramelizuje při smažení. Svíčkovou dělám v papiňáku, není vysušená a je brzy hotová. Se smetanou opatrně. Aby se nesrazila, buď do ní přidat trochu mouky a rozkvedlat, a hlavně ji nelít studenou do horké omáčky. Pro chuť přidávám i tymián, kostku hovězího masoxu, slaninu a máslo pod zeleninu.

Marie Pokorná

17. 8. 2014 22:01

Každý peče maso v troubě. Já ji nemám, tak maso (den předem naložené v křenové zelenině a špeku)vařím a nepeču. Výsledek je výborný, dochutím, rozmixuji bez bob.listu, přidám kys.šlehačku, nedávám hl.mouku na zahuštění (rozmixovaná zelenina postačí. Nyní jsem použila vepřovou kližku, koupený houskový knedlík a hotovo Je mi 81 let, ale sousedům moc chutnalo.:-O

Klárinka

24. 1. 2014 21:14

Recept fakt výbornej :yes: Dělám po druhé v životě:-)) , ale vždycky z pravé svíčkové, no jako cena pecka..600/kg :-)

Alexiss Alexiss

19. 2. 2013 23:10

armes: Nehledej v tom nic složitého,musíš to prostě dělat v nádobě,kterou můžeš dát do trouby. A jestli můžu-zkus dát víc zeleniny a vynechat mouku,příp.koření osmahnout spolu se zeleninou před podlitím. :-)

armes

19. 2. 2013 22:02

Dobrý den budu jí dělat poprvé a tak mám dotaz.Přikryjeme a dusíme v troubě.To to musim přendat do pekáče?Protože já tam nemůžu dát hrnec,nebo to jen nechápu tak mě prosím nesežerte hned :-? :-)

rebeka rebeka

26. 1. 2013 16:12

po dlouhé době byla dnes u nás tato skvělá klasika;-):yes:
z falešné svíčkové, pochutnali jsme si;-):-p:yes::yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková na smetaně svíčková nejlepsi svickova na smetane svíčková omáčka svíčková recept falešná svíčková na smetaně nejlepsí svickova svíčková recepty svickova na smetane video svíčková na smetaně v troubě recept na nejlepší svíčkovou svickova na smetane recept nejlepší svíčková na smetaně vepřová nejlepší recepty svíčková na smetaně vepřová svíčková na smetaně svíčková na smetaně pro začátečníky recept svíčková svíčková na smetaně top recepty výborná svíčková na smetaně nejlepší recept na svíčkovou

Suroviny: svíčková hovězí, slanina uzená, sůl, pepř černý, tuk, cibule, mrkev, petržel, celer, vývar masový, bobkový list, koření nové koření, mouka hladká, smetana kysaná, cukr, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Svíčková na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oYKz