Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkové řezy bez vajec

Z listového těsta můžete vykouzlit snadné řezy, plné vanilkového krému s citronovou polevou svěží chuti na povrchu. Řezy se jen lehce rozplynou na jazyku a vám v ústech zůstane jen jejich příjemná chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 115 min Doba tepelné úpravy: 15 min

130 min (115 min příprava + 15 min tepelná úprava)

1. 6. 2009 17:46

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie21 947 kJ / 5 246 kcal
Bílkoviny39,07 g
Tuky352,74 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 668 mg
Sodík 434 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy460,14 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Může to být natřené i jinou marmeládou, ale meruňková je nejlepší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zdenka.s zdenka.s

1. 12. 2022 16:05

casino: pobavil jste mě ,moc :-):-D:-):-D děkuji :-K

casino casino

1. 12. 2022 15:15

"Žloutkové řezy bez vajec" :-?
Já dělám PAPÍROVÉ PROLOŽKY bez vajec :-D
Mám relativně neomezený zdroj proložek z makulatury...
Proložky pošlapu (bez vajec:-!, trochu je potrhám na menší kusy, vložím do kýble s vodou, nechám je nacucat se. Po chvilce je nacpu do litrového plastového kelímku (od jogurtu), utlačím, sleji vodu (je-li jaká přebytečná), polotovar vyklepnu (lépe se to dělá, když je ve dně kelímku vyvrtaný (propálený) otvor. Polotovar usuším (na radiátoru, na krbové římse i předprsni, u kamen) a hotovými "briketami" posléze topím v krbu :yes::yes::yes: (zjara začnu sušit na sluníčku budelijaké, že ;-)
No, trošku se obávám abych nepřišel o zdroj, až se toto rozkřikne po vlastech českých a zemích přilehlých :-8:-):-D

Jozefa

2. 4. 2017 12:53

Tak toto nám v rodine vôbec nechutí, je to príš "umelé" a s krémešami alebo žltkovími rezmi to nemá nič spoločné až na lístkové cesto. Naši mi tým ohrdli a celé išlo do kýbla

casino casino

2. 2. 2014 18:34

:-))
mardosa:
Ba ne, to není můj postup, tak to zkrátka dělají cukráři:-))

mardosa mardosa

2. 2. 2014 15:18

casino: je to asi dobrý takhle ten váš postup,ale příjde mě to složitější...ale to je na každým jak to dělá.....:-D

casino casino

2. 2. 2014 15:12

No, v podstatě jde o neobyčejné kremeše, žloutkové řezy, krémšnyty, krémšnity...:-))
Listové je zbytečné péci na papíru, jak se někde níže píše.
Příprava krému je jednodušší a krém kvalitnější, když se do vyšlehaného másla postupně přidává pudink (oboje samozřejmě vytemperované)
Pro lepší manipulaci s upečenými pláty se listové před pečením krájí na pruhy...
Pro lepší krájení hotových zákusků (nedrobí se, nebortí se, nemačká se), se horní plát po dekoraci pokrájí samostatně, teprve pak se poskládá na krémem potřený spodní plát a před podáváním se prokrojí i spodní plát.
(přidal bych obrázek... ale objevil se pouze v mé fotogalerii)

mardosa mardosa

1. 2. 2014 12:14

bara.it: Krásný to máte,děkuji za foto......nám taky moc chutnaj

bara.it bara.it

1. 2. 2014 11:37

Rychle a vyborne rezy :yes:24:yes: S dovolenim pridam i foto.:-K

mardosa mardosa

9. 8. 2013 19:39

monikaK:to jsem moc ráda,mi je děláme taky často,neb je to rychlé a výborné :-D

monikaK

9. 8. 2013 19:37

Řezy jsou prostě skvělé,dělám už po několikáté:yes::yes::yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 4. 2012 13:42

senky::-D:-D:-D:-D to určitě!!! Za chvíli příjde zeťák pro dceru, to se zapráší;-):-p

senky senky

14. 4. 2012 13:26

Jana Remkova:a ví to někdo:-?:-?:-D:-D budou chutnat určitě tak, jako by žádné problémky nebyly:-)):-)):-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 4. 2012 13:02

senky:Není to špicové! Moučníky typu 2x upéct plát a dát na sebe nejsou rozhodně mou specialitou. Pomohla jsem si menším plechem, abych to nepolámala, až to budu dávat bokem. Vlastně jsem to tak jen "sešoupla" i s tím papírem. Pak jsem pekla druhý plát, já blb už ne "na plechu", ale v plechu. Krásně jsem si to okrájela, aby to bylo akorát..no a co myslíš?? Ono se to "sprdlo", zmenšilo do všech stran!:-D:-D. Takže příště nechám nějakou rezervu do všech stran.;-) Ale v celkovém výsledku to dopadlo docela fajn;-). Měla jsem klasické chlazené těsto a z každé poloviny jsem uválela jeden plát;-)

senky senky

14. 4. 2012 12:48

Jana Remkova: Jani, máš je špicové:yes::yes: pořád se na ně chystám, ale nějak se nedostává odvahy;-) jediná útěcha u nás doma je, že i kdyby se náááhodou nezadařilo, sní se všechno:-D:-D asi večer vyzkouším:-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 4. 2012 12:42

Přidávám foto a trošku fotopostup. Omlouvám se za druhou fotku, něšlo mi to lépe vyfotit. mardosa, VYNIKAJÍCÍ!!!:-p

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: žloutkové rezy řezy bez vajec rychlý recept mraky řezy mraky recept řezy kremeše žloutkový řez kremsnyty žloutkové řezy z listového těsta nejlepší žloutkové řezy žloutkové řezy recept recept na žloutkové řezy žloutkový krém krém do žloutkových řezů recept mraky krém na žloutkové řezy recept na kremsnyty zakladní žloutkový krém žloutkové vaječné řezy rychlé žloutkové řezy

Suroviny: těsto listové, pudink vanilkový, mléko, cukr vanilkový, máslo, rum, cukr moučkový, šťáva citronová, voda, marmeláda meruňková

TopRecepty.cz

Žloutkové řezy bez vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZ2l