Podzimní maso z lorny
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 619 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,20 g |
Tuky | 0,77 g |
Vláknina | 15,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 154 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 26,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hungária (Rojík) má toto složení: sůl, paprikové floky, hořčice, cibule, paprika, koriandr, pepř, saturejka, oregáno
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 12. 2016 21:49
Zdravím.Ty fotografie, hned mám chuť. Myslím, že toto nemá chybu. Milan P.
2. 12. 2016 20:39
Cathleen prosím, nedělej chutě se zimou na krku
1. 12. 2016 15:25
Jirka: Tvůj manžel je velmi šikovný
1. 12. 2016 15:22
Jirka: ....a chutná celé rodině, že?
Ještě, že máš tak šikovného muže, jinak lornu nemáš
Ještě, že máš tak šikovného muže, jinak lornu nemáš
1. 12. 2016 15:11
Také se přidám.Kdyz jsem se doma o lorne zmínila,prvni manželova slova byla
-ale nemusíme to mít hned doma,ze jo?
Když jsme na návštěvě u Ivy maso ochutnali sám nám lornu udělal .
-ale nemusíme to mít hned doma,ze jo?
Když jsme na návštěvě u Ivy maso ochutnali sám nám lornu udělal .
1. 12. 2016 13:20
Dušan: ano, Dušane - a nejen díra, je to komínek ve dně, takže se tamtudy do lorny při pečení nebo dušení dostává kouř z ohně a hotové jídlo je jím navoněné.
Přidám vám odkaz na jinou fotku, zaklopenou lornu nad ohněm https://www.toprecepty.cz/fotky/recepty/0079/trojb... - jsou to vlastně dva klasické pekáče (nebo pekáč a vrch, chcete-li), ten spodní má uprostřed díru s komínkem.
Na mně neznámou lornu mě kdysi upozornila kamarádka zizala, má tady taky recepty z lorny. Tahle smaltovaná se u nás už sehnat nedá, ale lidé si ji nechávají udělat z potravinářského nerezu.
Zatím úplně každý, kdo maso z lorny ochutnal, žasnul, jak výborné a voňavé to je - a že těch lidí nebylo málo!
Přidám vám odkaz na jinou fotku, zaklopenou lornu nad ohněm https://www.toprecepty.cz/fotky/recepty/0079/trojb... - jsou to vlastně dva klasické pekáče (nebo pekáč a vrch, chcete-li), ten spodní má uprostřed díru s komínkem.
Na mně neznámou lornu mě kdysi upozornila kamarádka zizala, má tady taky recepty z lorny. Tahle smaltovaná se u nás už sehnat nedá, ale lidé si ji nechávají udělat z potravinářského nerezu.
Zatím úplně každý, kdo maso z lorny ochutnal, žasnul, jak výborné a voňavé to je - a že těch lidí nebylo málo!
1. 12. 2016 12:39
Prosím, čo je lorna, ako vidím na jednom obrázku je to nejaký pekáč s dierou uprostred?
Ďakujem
Ďakujem
1. 12. 2016 10:52
Super
30. 11. 2016 18:24
Hezky jste si podzim zpříjemnili
30. 11. 2016 17:54
MňamNěkdy mě až mrzí,že nebydlíme v domečku...
30. 11. 2016 12:35
cathleen:
30. 11. 2016 12:17
Už aby bylo jaro, maso na ohni má nezaměnitelnou vůni a chuť
30. 11. 2016 11:59
Simona Skolakova: Simčo, maso z lorny je úžasné, rozsýpací, navoněné kouřem a kořením. I manžel uznává, že pořídit si lornu byl prima nápad - já ji vůbec neznala, to až zizala mi o ní řekla a díky ní máme teď z grilu i tyhle dobroty
30. 11. 2016 11:56
Ivo hned jsem si říkala,že to bude receptík od tebekrásné masíčko,hned bych si kousek dala mňam
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 42 minutami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 2 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 10 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno 1. 5. 2024 18:00
Vepřový guláš
Přidáno 1. 5. 2024 16:45
Právě bylo uvařeno:
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 29 minutami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 53 minutami
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 1 hodinou
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 2 hodinami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 2 hodinami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 2 hodinami
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 5 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Další recepty
Tématické fráze: lorna na maso maso v lorně lorna na grilování maso na lorně maso z lorny maso v lorně recept lorna recepty maso v lorně na ohni recept na lornu pečení v lorně recepty na lornu lorna recept lorna na pečení maso na lorně recept maso do lorny maso v lodně recepty do lorny recept na maso v lorně pečení masa v lorně lorny
Suroviny: bůček bez kosti, krkovice vepřová, celer, mrkev, cibule, olej, rajče, koření hungaria, sůl
Podzimní maso z lorny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QrWl
14 názorů