Šalamoun
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 420 kJ / 4 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,72 g |
Tuky | 44,24 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 534 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 894,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 4. 2023 15:18
Vzpomínka na mládí, tentýž recept mám přepsaný od tety 35 let zpět, pod názvem "Buchta Růžena" :D miluju :)
5. 2. 2023 15:00
Jednoduchý recept s fantastickým výsledkem
29. 4. 2022 14:55
Mám naprosto stejný recept již 3 desítky let, rum přidávám i do těsta. Buchta je vynikající, vláčná, nadýchaná Peču ve vyšším plechu 36 x 25 cm při 175°C 25 min.
5. 3. 2015 16:03
Dnes upečeno, jen místo hery jsem použila máslo. Řezy výborné, jednoduché, vláčné
20. 2. 2012 15:54
stanik:tak jasný,že si to muže každý upravit podle svého......všechny varianty jsou výborný
20. 2. 2012 15:37
stanik: Ano staniku na 180.
Jinak buchta je výborná, akorát jsem změnil toto: Horké ihned poléváme odebranou směsí s rumem. Nakonec posypeme kokosem,nebo strouhanými ořechy. Na: namazal jsem povrch marmeládou a polil mousse čokoládovou pěnou
Jinak buchta je výborná, akorát jsem změnil toto: Horké ihned poléváme odebranou směsí s rumem. Nakonec posypeme kokosem,nebo strouhanými ořechy. Na: namazal jsem povrch marmeládou a polil mousse čokoládovou pěnou
12. 2. 2012 12:31
Děkuji velmi pěkně
A ještě jeden hloupý dotaz, těch 45 minut to mám péct na kolik stupňů....tipuju 180
A ještě jeden hloupý dotaz, těch 45 minut to mám péct na kolik stupňů....tipuju 180
12. 2. 2012 12:10
stanik: l hrnek je 2,5 dcl = 250 ml
12. 2. 2012 12:02
Nazdar, jsem začátečník. Předpokládám, že HRNEK znamená klasický 3dcl hrnek, ve kterém si třeba dělám čaj.
Díky za odpověď
Díky za odpověď
16. 10. 2010 11:23
U tohoto moučníku, tak si vždycky vzpomenu na svojí kolegyni z práce, která ho před 30 lety často posílala synovi na vojnu. A vojáci se mu pak smáli, že mu máma posílá rum pasírovanej přes buchtu
6. 5. 2010 10:13
To se mi líbídávám bod
6. 6. 2009 08:43
5. 6. 2009 22:40
5. 6. 2009 19:10
Taky dělám, je rychlá a dobrá, ale u nás se jí říká "Salamanr" i když toho Šalamouna už jsem taky někde četla. Dávám bodík, buchta je fakt bezvadná
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 30 minutami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 13 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 14 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 15 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Právě bylo uvařeno:
Kynutý makový závin
monika.jandikova uvařila před 47 minutami
Povidlové šátečky bez kynutí
gedzitka uvařila před 1 hodinou
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Polévka z ředkviček
ha.vavrova@gmail.com uvařila před 4 hodinami
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 7 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 11 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: salamoun buchta šalamoun šalamoun recept šalamoun buchta moučník šalamoun koláč šalamoun rezy salamoun recept šalamoun moučník pro šalamouna šalamoun moučník dort šalamoun recept na šalamouna šalamoun koláč recepty šalamoun salamoun rezy recept na šalamoun šalamoun recepty dezert šalamoun šalamoun dezert šalamounova buchta
Suroviny: voda, cukr, tuk hera, kakao, prášek do pečiva, mouka polohrubá, vejce, rum, kokos
Šalamoun
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgRp
14 názorů