Krém do laskonek (jak ho dělali za mého dětství)
Poctivý máslový krém s griliášem se do laskonek hodí nejvíce. Je tou nejlepší kombinací k chuti kokosových laskonek. Naplněné laskonky ozdobené rozpuštěnou čokoládou nebo malou pusinkou z krému budou luxusním dezertem na vašem slavnostním stole.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Na 12 ks laskonek
Nutriční hodnoty
Energie | 12 554 kJ / 3 001 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,70 g |
Tuky | 283,90 g |
Vláknina | 5,70 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 89,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Obyčejně dělám griliáše více, hodí se i do krémů na Vánoce. Několikrát se mi nepovedl, protože se cukr nechtěl rozpustit. Přitom jsem dala cukr krupici, jako vždycky. Asi to chce vyzkoušet, který druh se rozpustí, a od kterého výrobce. Nevím, co do něho dávají. V Písku u babičky byla Cukrárna u Volfů, a tam dělali laskonky, které prošly mozkem závit po závitu. Nedělali je kokosové, ale mandlové, a krém byl máslový s griliášem. Něco tak dobrého jsem nikde jinde nejedla. Korpus kupuji, i když jsem to zkoušela nahradit - tuhý sníh, cukr, strouhané mandle a sušit v troubě, ale byla jsem celá olepená a tvar se mi nepovedl. Oni na to mají šablonu na celý plech. Ale jednou za čas je koupím, když jsou právě v akci, neboť rodina by se utloukla. Já je kvůli cukrovce nesmím, ale kdybych směla, utloukla bych se také.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 3. 2020 13:12
31. 3. 2017 01:20
31. 3. 2017 00:00
30. 3. 2017 22:59
No, vy máte paměť jako ten ušatý chobotnatec
***
Karamel dělám na litině (nerez hůře vede teplo)
Karamel dělám z "písku" nebo krystalu (dříve se písek neprodával)
Karamel dělám bez vody
Karamel dělám co nejdéle bez míchání (ideální je vůbec nemíchat, pouze naklánět pánev) - míchat začnu až když tavenina začne žloutnout; čím později se začne míchat, tím více se sníží riziko tvorby hrudek, které se posléze špatně taví
Drcený griliáš osívám na různé frakce
Do korpusů někdy (z úsporných důvodů) přidávám až 50% pšeničných klíčků
šablona na laskonky: https://eshop.tescoma.cz/forma-laskonky-della-casa
30. 3. 2017 10:28
30. 3. 2017 10:22
30. 3. 2017 07:43
Krém a popis laskonek v poznámce se mi velmi líbí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 5 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 8 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 10 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 2 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 3 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 3 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 3 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 4 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 5 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 5 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: krém na laskonky laskonky krém laskonky máslový krém do laskonek krém na laskonky recept krém do laskonky recept karamelový krém do laskonek kokosový krém do laskonek kávový krém do laskonek ořechový krém do laskonek krém do laskonek kokosový orechove laskonky laskonky s griliášem krem laskonky laskonky jako z cukrárny krém na na laskonky čokoládový krém do laskonek jednoduchý krém do laskonek recept na krem na laskonky krem do lastonek
Suroviny: cukr krupice, ořechy lískové mleté, máslo, mléko, mouka hladká, olej olivový, laskonka, voda
Krém do laskonek (jak ho dělali za mého dětství)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6p5Q
7 názorů