Rudolfova jehla
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 7 911 kJ / 1 891 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,48 g |
Tuky | 145,83 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 2,73 g |
Sůl | 6,68 g |
Sacharidy | 18,07 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept vznikl v inspiraci stejnojmenným pokrmem z jedné z mých oblíbených restaurací.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2014 10:21
Recept na mě vykoukl z náhodných uložila jsem a brzy vyzkouším, panenku miluju a různé špízy nám moc chutnají
10. 11. 2009 20:06
Eli, já těm mým musím odblaňovat i kuřecí prsa...
10. 11. 2009 20:03
Také máme panenku rádi, my s manželem i krkovičku, ale tu si dáme nejraději jako "flák" masa . A dcera z prasátka baští jen panenku (někdy kotletku, když jí řeknu, že je to panenka... ) A syn právě nic ...vegouš .
10. 11. 2009 19:39
Eli já jsem to nechtěla napsat tak polopaticky, i já ráda vařím z panenky, jak jsem napsala v předchozím př., protože nám doma prostě chutná.
10. 11. 2009 18:39
Marto, já bych ti ráda odpověděla, ale nějak nevím co... Tak si recept uvař z horšího masa, vždyť to záleží jen na tobě...
Já si "Rudolfovu jehlu" občas dávám v jedné restauraci (jak uvádím výše) a tam ji dělají tak, jak je to popsáno a jak to tedy dělám i já. 20 minut na špíz se silnými kusy masa není dlouho, propékáme kolem 5 cm výšky (i když špíz obracíme). Ale to také záleží na každém, nikomu nic nediktuji...
Já si "Rudolfovu jehlu" občas dávám v jedné restauraci (jak uvádím výše) a tam ji dělají tak, jak je to popsáno a jak to tedy dělám i já. 20 minut na špíz se silnými kusy masa není dlouho, propékáme kolem 5 cm výšky (i když špíz obracíme). Ale to také záleží na každém, nikomu nic nediktuji...
10. 11. 2009 17:25
Marto já nepochybuji, že krkovice je minutková záležitost, ale někteří z ní prostě nevaří(jak jsem již psala kvůli tuku), protože mu nechutná.A ohledně měkkosti kýty si dovolím nesouhlasit, často ani po naložení nezměkne, proto ji raději používám na dušení, popř. na řízky, které dopékám v troubě.Nicméně nejsem autorka, já bych panenku také tak dlouho netrápila.
10. 11. 2009 17:06
Vepřovou kýtu i krkovičku když okořeníme(ochutíme),pak zákápneme olejem a necháme přes noc uležet, tak orestování je minutková záležitost. V receptu špíz z prvotřídního masa opékáte 20 minut. Já nechci rýpat. Jenom jsem se pozastavila, proč vařit za moc peněz, když to jde i levněji a přitom na chuti to neni ani poznat.
10. 11. 2009 16:26
Jde o víceméně minutkovou záležitost a to s kýtou nepořídíte.A proč ne třeba krkovice?Nemluvím za Eliz, ale u nás prostě nemáme rádi ani trochu prorostlé maso, já bych volila také panenku(i když kotleta by byla také fajn), prostě proto, že nám chutná.
10. 11. 2009 16:21
Recept musí být božský . Ale nechápu proč dávat na špíz nejkvalitnější část vepřového masa. Koupit drahou panenku a použít ji na špíz? Stejnou službu nám přece udělá kýta, kotletka a zejména krkovička. Vařit chutně neznamená, že musím vařit z nejdražšího masa.
9. 11. 2009 23:15
Eli - netuším přišlo mi to e-mailem !
9. 11. 2009 23:03
Otto, no tak to tedy s radostí přijímám .
Dnes jsem v tichosti přidala fotografie, protože jsem jehlu opět realizovala a pamatuji si, že ty první fotky jsem pořídila horším, provizorním fotoaparátem a tenkrát jsem s nimi nebyla úplně spokojená.
Z čeho to je? Marcipán??
Dnes jsem v tichosti přidala fotografie, protože jsem jehlu opět realizovala a pamatuji si, že ty první fotky jsem pořídila horším, provizorním fotoaparátem a tenkrát jsem s nimi nebyla úplně spokojená.
Z čeho to je? Marcipán??
9. 11. 2009 22:26
Eli - řád udělen a přidán k foto, pokud řád nepřijmeš tak foto smázni
9. 11. 2009 22:24
Šikovná holka - navrhuji na udělení řádu zlaté vařečky
28. 6. 2009 12:46
To jsem ráda, že se vám jehla líbí, je to taková rekonstrukce originálního receptu, ale myslím, že jsem se k němu dost přiblížila. Tak dlouho jsem chodila ochutnávat a...
Mirečko, vůbec nepochybuji, že se ti to povede, natolik už tě znám a nezapomeň, že jsem podle tebe několikrát vařila, takže vím svoje...
Nechte si všichni chutnat a těším se na vaše obrázky!!
Mirečko, vůbec nepochybuji, že se ti to povede, natolik už tě znám a nezapomeň, že jsem podle tebe několikrát vařila, takže vím svoje...
Nechte si všichni chutnat a těším se na vaše obrázky!!
28. 6. 2009 10:00
Eli, tobě se špíz podařil super vyšperkovat. Skvělé fotečky a hlavní foto skvělá kompozice. Škoda, že nemůžu poslat bodíka i za foto.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 3 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 13 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 1 hodinou
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 2 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 4 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 5 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 6 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 6 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 7 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 7 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 8 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: vepřová panenka švestka a slanina jak dlouho se dělají špízy jak se delaji spizy vepřová panenka na jehle krkovice na jehle vepřová panenka se sušenými švestkami vepřová panenka švestky vepřová panenka se švestkami špízy se sušenými švestkami špíz se sušenými švestkami vepřová panenka na švestkách veprove susene svestky originální špízy recept špíz z vepřové panenky recept kuřecí špíz se švestkami špíz švestky grilovaní šneci z panenky špízy z vepřové panenky se švestkou vepřová jehla se švestkami vepřový špíz se sušenými švestkami
Suroviny: panenka vepřová, kuřecí stehenní řízky, cibule červená, slanina anglická, švestky sušené, hořčice dijonská, koření, mouka hladká, pivo černé, med, sůl, olej
Rudolfova jehla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vgMn
23 názorů