Hovězí maso na smetaně s houbami
Čerstvé houby (nejlépe vlastnoručně nasbírané) dodají další rozměr každému druhu masa, hovězí nevyjímaje. Kořením a houbami ovoněná smetanová omáčka přelitá k němu na talíř a vhodnou přílohu udělá nedělní oběd ještě svátečnější.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 816 kJ / 912 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,51 g |
Tuky | 21,99 g |
Vláknina | 25,25 g |
Cholesterol | 280 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 8,63 g |
Sacharidy | 41,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo těstovinami.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 11. 2021 10:29
9. 11. 2020 13:39
5. 10. 2020 11:44
17. 10. 2015 12:01
17. 10. 2015 10:38
Zaujaly mě dva poslední komentáře...
Když před tep. úpravou krájím hovězí na plátky, tak přes vlákna..., Chtěl jsem zkusit i krájené po vláknech
"Můj" řezník byl jak puk, když jsem chtěl z jednoho kusu masa dva plátky po vlákně a dva, stejně tlusté, přes vlákno. Zná mě - zvládl to perfektně i bez blbých řečí
Doma jsem do masa paličkou nebušil a jen tak ho hodil na "skleněnou" cibulku a dusil trochu podlité na sporáku. Patrně to nebylo maso z krávy ale z býčka, protože za 80´ bylo jedlé.
Testovali jsme s MAKRONKAMI naslepo a shodli jsme se na 100%:
MASO KRÁJENÉ PO VLÁKNECH BYLO MĚKČÍ
10. 10. 2015 21:29
10. 10. 2015 20:59
20. 1. 2015 11:30
18. 7. 2013 17:01
17. 7. 2012 18:18
17. 7. 2012 14:51
17. 7. 2012 12:18
4. 12. 2010 21:58
30. 10. 2010 12:49
30. 10. 2010 12:45
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 8 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 9 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 9 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 18 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 2 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 7 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 8 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 10 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 11 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně usmažit cibuli dosklovita, dorůžova či dočervena? Začátečníkům video napoví, jak postupovat
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na houbách se smetanou hovězí na houbách hovězí maso na houbách hovězí na houbách a smetaně hovězí na smetaně hovězí na houbách na smetane hovězi na maso na houbách maso na houbach maso na smetane hovězí na houbách recept hovězí na houbách a na smetaně hovězí maso recepty hovězí na smetaně a houbách hovězí s houbami hovězí na hříbkách se smetanou maso na houbach a smetane hovězí na houbách smetana hovezí na na houbách houbová omáčka s hovězím masem recepty z hověziho masa
Suroviny: hovězí zadní, cibule, houby čerstvé, olej, kmín celý, sůl, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, masox hovězí, mouka hladká, ocet, smetana na vaření
Hovězí maso na smetaně s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DRDk
28 názorů