Perník na plech
Milujete vůni perníčků? Potom si zamilujete i tuto perníkovou buchtu na plech. V receptu je použita celozrnná žitná mouka, díky které je moučník zdravější a vláčnější. Po upečení můžete pocukrovat, polít čokoládou nebo citrónovou polevou.
Suroviny pro 25 kusů
25 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 19 227 kJ / 4 595 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,89 g |
Tuky | 172,06 g |
Vláknina | 60,00 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 610 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 663,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobrou chuť. Zdravé a dobré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 5. 2021 21:56
Tenhle recept na perník mne velmi mile překvapil.Měla jsem trochu obavy z použití čistě žitné celozrnné mouky.Místo tuku jsem použila olej, cukr třtinový v menším množství a trochu kakaa.Posypala jsem kešu a lískovými oříšky a kousky datlí.Je velice chutný a šťavnatý a určitě jej zase ráda upeču
14. 4. 2015 22:22
luxusní záležitost :)
3. 3. 2012 20:57
Děti i manželka mi perník pochválily s konstatováním: Tato, máš lepší perník jak babička. Takže spokojenost
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 13 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 1 hodinou
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 2 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 2 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 2 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 3 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 3 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 4 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí perníkové koření provoní celou kuchyň. Základem při jeho výrobě je skořice. Co dalšího potřebujete?
Domácí perníkové koření provoní celou kuchyň. Základem při jeho výrobě je skořice. Co dalšího potřebujete?
Jak upéct perník na strouhání. Používá se k posypání, dochucování a zahušťování pokrmů
Další recepty
Tématické fráze: perník recept litý perník na plech perník na plech z celozrnné mouky recept na perník levny pernik perník z hery nejlepší bezlepkový perník levný perník hrnkový moucniky na plech perník z žitné mouky nejlepší vláčný perník nejlepší perník celozrnný perník recept perník perník ze žitné mouky zitny pernik perník perník na plech z žitné mouky lity pernik z zitne mouky recept na perníky
Suroviny: mouka celozrnná žitná, mléko, tuk rostlinný, cukr, cukr vanilkový, prášek do perníku, vejce, ořechy sekané, rozinky, med, tuk, mouka hrubá
Perník na plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1EG
3 názory