Vepřová pečeně po valašsku
Jemná smetanová omáčka, ve které se snoubí chuť žampionů a vepřové pečeně. S knedlíkem se skvěle hodí na nedělní oběd. Je velmi snadná na přípravu. Zvlášť pokud použijeme tlakový hrnec, bude během necelé hodinky hotová k podávání.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je dobré použít tlakový hrnec, ale recept zvládnete připravit i v normálním hrnci.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 4. 2018 17:40
Lenunka: A já ji kdysi vařívala docela často. Jenže kdo si má všechna ta jídla pamatovat, že? Ano, na tu zakysanku jsem zapomněla
12. 4. 2018 17:25
Jana Dorazinová-Remková: já už jsem to trošku omrkla po netu a opravdu to asi bude kombinace smetany, hub a kopru, dělám běžně kulajdu, ale zkusit tu kombinaci na maso mě nenapadlo, vyzkouším
12. 4. 2018 17:11
Lenunka: Ten název je odvozen od názvu jídla, které se prodávalo v restauraci, kterou provozoval můj syn a zeť. Mám dojem, že je to těmi žampiony a koprem, ale jistá si tím nejsem
12. 4. 2018 16:57
v čem spočívá to "po valašsku"?
12. 4. 2018 15:45
O víkendu vyzkouším, vypadá moc dobře
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 20 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 23 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Právě bylo uvařeno:
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 23 minutami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 2 hodinami
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 2 hodinami
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 2 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 2 hodinami
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak dlouhou tepelnou úpravu potřebují žampiony? Výborně chutnají dušené, smažené nebo vařené
Jak a podle čeho vybírat maso v obchodě? Několik rad, na co se při nákupu zaměřit
Jak dlouho se vaří vepřové maso? Ať už kýta, panenka, nebo krkovice, každá část potřebuje jinou tepelnou úpravu
Další recepty
Tématické fráze: vepřová pečeně nejlepší recepty veprova pecene vcelku vepřová pečeně recepty vepřová pečeně veprová pečeně recept recepty z vepřové pečeně vepřová pečeně vcelku recept vepřová pečeně plátky nejlepší recepty veprove po valassku vepřová pečeně na smetaně vepřová pečeně top recepty vepřové plátky po valašsku vepřová pečeně vcelku recepty vepřové maso po valašsku recept z vepřové pečeně vepřová pečeně v celku vepřová pečeně v tlakovém hrnci vepřová pečeně plátky recept recept vepřová pečeně nejlepsi vepřova pečeně
Suroviny: kotleta, máslo, žampióny, smetana zakysaná, mléko, mouka hladká, kopr, ocet, cukr, sůl, pepř mletý
Vepřová pečeně po valašsku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lzR
20 názorů