Křupavo - vláčný bramborový chleba
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 757 kJ / 2 810 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,83 g |
Tuky | 43,42 g |
Vláknina | 25,73 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 3,32 g |
Sůl | 8,21 g |
Sacharidy | 502,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chléb je krásně měkký a vydrží déle než klasický z obchodu :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 5. 2019 12:33
hosta: já ji sem chtěla vložit jak vypadá rozkrojeny ale nejde už nevím proč
1. 5. 2019 11:19
MiskaM: no - dávat sem nové recepty, i když se ti nepovedou, je trošku kontraproduktivní. Co když je chyba v receptu? Nějak tvému poslednímu komentáři nerozumím. V každém případě by bylo dobré - u tohoto konkrétního receptu, který se ti doufám povedl - doplnit, zda po vložení do formy má těsto ještě kynout, tak jak psala Cathleen. Jak vypadá tento chléb rozkrojený - takovou fotku nemáš?
1. 5. 2019 10:31
MiskaM: proč? Nepamatuješ své koblihy, které jsi jednou vyzkoušela, "recept" vložila a pak se mazal?
Chleby peču (a recepty na ně vkládám) velice často, tady je nehotový, nedopsaný postup. Proto jsem si dovolila tě požádat o doplnění. - Nezmiňuji už třeba použití vejce, které se do těsta na chleba nedává, dělá z něj slanou buchtu.
Nechceš dopsat, nechej tak. Podle tohoto postupu ale začátečník bez dalších dotazů neupeče.
Chleby peču (a recepty na ně vkládám) velice často, tady je nehotový, nedopsaný postup. Proto jsem si dovolila tě požádat o doplnění. - Nezmiňuji už třeba použití vejce, které se do těsta na chleba nedává, dělá z něj slanou buchtu.
Nechceš dopsat, nechej tak. Podle tohoto postupu ale začátečník bez dalších dotazů neupeče.
1. 5. 2019 10:23
cathleen: nevidím důvod proč by se někomu recept nepovedl, když se budu řídit podle podle postupu tak se povede každému tento chléb nedělám poprvý, a proč bych jsem dávala recepty jen že se mi povedou? Stejně mi šou i recepty některé kritizovaný Ikdyz se mi nepovede tak to sem dám a a stejně mi je určitý lidi taky kritizují. Kdyžtak můžu doplnit do poznámky. Jinak s tím teplem to jsem měla tak že jsem si zavřela okno aby mi kynulo droždí pač když mám otevřený tak mi špatně kyne ale to už je mimo.
1. 5. 2019 10:15
MiskaM: věřím ale recept píšeš pro zcela cizí lidi, kteří třeba doma teplo nemají, tak bys ho měla vždy popsat tak, aby se chleba povedl každému a vždycky, i ve studených zimních měsících.
Nedělalas ho přeci jednou, ne? Nebo je to tak, že něco doma vyzkoušíš jednou, ono se to povede a hned to sem dáš jako recept?
Nedělalas ho přeci jednou, ne? Nebo je to tak, že něco doma vyzkoušíš jednou, ono se to povede a hned to sem dáš jako recept?
1. 5. 2019 10:11
cathleen: no máma takovou skleněnou nádobu ( oválnou) trochu chleba vytvarují jakoby do šišky a dám ho do té nádoby a dám do trouby. Měla jsem doma takové teplo ze mi kynul pod rukama
1. 5. 2019 10:05
Těsto po vykynutí nijak netvaruješ? ("Těsto vložíme do vymazané formy...")
A před pečením nenecháváš znovu kynout, ale rovnou upečeš
A před pečením nenecháváš znovu kynout, ale rovnou upečeš
1. 5. 2019 09:11
yanull: opraveno
1. 5. 2019 05:20
Prosím o doplnění, při kolika stupních se má chléb péci. Jsou tu i začátečníci, děkuji
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 12 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 12 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 44 minutami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 4 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 5 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 5 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 5 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 5 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 6 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí bramborový chléb recept na bramborový chleba pro začátečníky při kolika stupních pečeme chleba krupavy chleb recept
Suroviny: mouka hladká, brambory, voda, olej, vejce, droždí čerstvé, sůl, kmín mletý
Křupavo - vláčný bramborový chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DjA6
9 názorů