Ljutenice a ajvar
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 869 kJ / 2 359 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,43 g |
Tuky | 139,63 g |
Vláknina | 58,31 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 180 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 213,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V některých oblastech se ljutenice připravuje bez lilků, ale já osobně jsem jedla obě verze a musím říct, že s tím lilkem je mnohem lepší, krémovější a chutnější. Bez lilku mi to přijde jako rozmixované lečo. V obchodech lze najít ve sklenkách obě verze.
A ajvar je někde pouze z pečených paprik, jinde směs pečených lilků, červených paprik, česneku a může být i pikantnější díky chilli. Má trochu červenější barvu než ljutenice a je rozmixovaný najemno.
Moje recepty a osatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 11. 2020 12:52
12. 11. 2020 12:05
14. 9. 2019 15:03
14. 9. 2019 14:30
14. 9. 2019 12:13
13. 9. 2019 21:17
13. 9. 2019 17:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 54 minutami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 1 hodinou
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Churros s čokoládou (Čuros)
pookie18 uvařila před 17 minutami
Pravé italské tiramisu
pookie18 uvařila před 18 minutami
Hrnková bábovka
borovec uvařila před 59 minutami
Hovězí vývar s morkovou kostí
JulinkovaN uvařila před 1 hodinou
Gulášovka s kysaným zelím
Martin87 uvařila před 1 hodinou
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
esindler@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Krevety na česnekovém másle s těstovinami linguine
Lucie1001 uvařila před 2 hodinami
Soukenický řízek
fesuch uvařila před 2 hodinami
Krůtí prsa na bazalce a paprice
poirotka uvařila před 2 hodinami
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
janatka uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ajvar je pikantní zeleninová směs, kterou využijeme na topinky, špagety nebo pizzu. Poradíme, jak vyrobit ajvar doma
Sezona v srpnu: Čas dožínek se nese i ve znamení sklizně paprik, sladkých ostružin nebo letních jablíček. Co ještě nabízí příroda?
Bulharská masová topinka princezna: Jak přišla ke svému zvláštnímu názvu a jak ji připravit?
Další recepty
Tématické fráze: ajvar z pečených paprik -recept ljutenice lutenice z ajvaru lutenice recept lutenica recept pecena paprika lutenice a ajvar top recept aivar ajvar top recepty
Suroviny: lilek, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, česnek, petrželka zelená, sůl, pepř, cukr, olej rostlinný, lilek, paprika čerstvá červená, chilli paprika čerstvá, česnek, olej rostlinný, ocet vinný, sůl
Ljutenice a ajvar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j34B
7 názorů