Jehněčí kýta s pohankovým kubou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 038 kJ / 1 921 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,58 g |
Tuky | 102,20 g |
Vláknina | 26,28 g |
Cholesterol | 524 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 4,28 g |
Sacharidy | 100,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept na pohánkového kubu mám z časopisu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 9. 2019 18:41
Veronika.Hrozná: Zkuste zadat ve vyhledávači "jehněčí s nádivkou" a vyjede celá řada receptů, možná, že některý bude ten správný?! Já mám s popisovanou žemlovou nádivkou jen pečené kůzlečí:
PEČENÉ KŮZLEČÍ S NÁDIVKOU - VLASTA
Přední polovina kůzlete, 80 g másla, 50 g slaniny, sůl.
Maso opereme a osolíme. V hrudi uděláme kapsu, naplníme ji nádivkou a zašijeme. Kapsa nesmí být příliš plná, aby při pečení nepraskla. Na pekáči rozpustíme máslo a slaninu a opečeme maso ze všech stran. Podléváme teplou vodou a pečeme doměkka. Podáváme se špenátem a houskovým knedlíkem.
Nádivka: Máslo se žloutky utřeme se 2 lžícemi strouhanky, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky (zvlhčené mlékem). Promícháme, osolíme, přidáme muškátový květ a petrželku. Nakonec vmícháme tuhý sníh.
Ostatní nádivky, které ke skopovému mám, mají jinou skladbu. Tento recept je z hodně starého čísla časopisu Vlasta a ten, kdo to tam vložil, zkopíroval recept ze staré kuchařky (ze "Sandtnerky"), nádivka je opsaná doslovně, recept v Sandtnerce se jmenuje "Nadívané jehněčí nebo kozlečí". Možná jsem trochu pomohla, možná ne. Přesný rozpis ingrediencí ze Sandtnerky na nádivku můžu poslat. Zdravím!
PEČENÉ KŮZLEČÍ S NÁDIVKOU - VLASTA
Přední polovina kůzlete, 80 g másla, 50 g slaniny, sůl.
Maso opereme a osolíme. V hrudi uděláme kapsu, naplníme ji nádivkou a zašijeme. Kapsa nesmí být příliš plná, aby při pečení nepraskla. Na pekáči rozpustíme máslo a slaninu a opečeme maso ze všech stran. Podléváme teplou vodou a pečeme doměkka. Podáváme se špenátem a houskovým knedlíkem.
Nádivka: Máslo se žloutky utřeme se 2 lžícemi strouhanky, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky (zvlhčené mlékem). Promícháme, osolíme, přidáme muškátový květ a petrželku. Nakonec vmícháme tuhý sníh.
Ostatní nádivky, které ke skopovému mám, mají jinou skladbu. Tento recept je z hodně starého čísla časopisu Vlasta a ten, kdo to tam vložil, zkopíroval recept ze staré kuchařky (ze "Sandtnerky"), nádivka je opsaná doslovně, recept v Sandtnerce se jmenuje "Nadívané jehněčí nebo kozlečí". Možná jsem trochu pomohla, možná ne. Přesný rozpis ingrediencí ze Sandtnerky na nádivku můžu poslat. Zdravím!
26. 9. 2019 20:20
Veronika.Hrozna: zkuste naplnit jehněčí velikonoční nádivkou, trochu vylepšenou - místo mléka použít smetanu, na kostičky kvalitní uzené, dost česneku a majoránky. Já dávám ještě naši slaninu, kterou nakládáme s česnekem. Naplněné jehněčí obložím cibulí a hodně slaniny, ale tady se meze nekladou. Podlévám jen po troškách až v polovině pečení, snažím se výpek trochu připékat, aby byl nahnědlý a přípečky svědomitě oškrabuji. Ale musí se to hlídat, aby se to nepřipeklo příliš. Máslo dávám až ve finále.
26. 9. 2019 19:37
Moc díky za recept, s těmi opečenými rohlíky to bude mňamka. Zvláštní je ta smetana, běžně v náplních do masa není. Houby tam sousedka nedává , majoránku ano , ale určitě ještě nějaké koření, ale to mi neřekne! Asi jí baví, koukat na mne , jak to její jehněčí tlačím do hlavy!
26. 9. 2019 18:33
MamlajdaD: Anička, jahňa kupujem od jedného pána, ktorý ich cez leto vychová, na jeseň príde mäsiar, zabije, vypitvá, naporcuje na diely. Zvyšok si už musím naporcovať do mrazáku sama. Ide to ale rýchlo, lebo mäsiar je pedant a diely sú parádne očistené, odblanené. Platím 6,- € za kilo živej váhy + 3,- za mäsiara. Kupujem jahňa takto už roky. My sme spokojní, pán je spokojný, lebo nemusí kosiť.
26. 9. 2019 18:32
Veronika.Hrozna: Asi to nebudeš plniť celé jahňa, nie? To by bolo pre čatu. Jeden recept na plnené jahňacie mám tu: https://www.toprecepty.cz/recept/25285-plneny-jehn...
Ale ak niečo chcem plniť, trebárs akúkoľvek hydinu, plním podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/3740-slepici-obed...
Ale ak niečo chcem plniť, trebárs akúkoľvek hydinu, plním podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/3740-slepici-obed...
26. 9. 2019 17:54
Nádherný recept! Nemáš náhodou i recept na plněné jehně , sousedka mi ho slibuje aspoň 10 let a furt nic! Ona ho peče na Velikonoce a je to ukrutně dobré! Asi má nějakou vychytávku a nechce prozradit! A jediné co vím, že jsou v tom rohlíky a sníh z bílků.....
26. 9. 2019 17:37
Taková dobrota! Masíčko i pohankový kuba! Jenže já si taky udělám jenom toho kubu (ale i tak si pochutnám, o tom není pochyb). To jehněčí se tady sežene leda před velikonocemi, kolem 300,- Kč za krk, kde je víc kostí než masa a dál se to šplhá na 5 - 6 stovek. Tak recept uložím do oblíbených a uvidíme! Ale receptík je to opravdu skvělý, o tom není pochyb.
26. 9. 2019 14:06
JanaDorazinova: taky by mi stačil, vypadá moc dobře
26. 9. 2019 12:43
JanaDorazinova: Janka smola, už nie je.
26. 9. 2019 12:41
Stačil by mi ten pohankový kuba . U nás jehněčí stejně neseženu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 5 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 6 hodinami
Banana split
Přidáno před 6 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 19 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 20 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková tvarohová bábovka
Kosice uvařila před 12 minutami
Rýžový nákyp
Kikaa uvařil před 39 minutami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
eliskac uvařila před 1 hodinou
Mleté maso ve smetanové omáčce
mafinka888 uvařila před 1 hodinou
Farářská polévka / zeleninová s vaječnými nočky
kraloja uvařil před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Valis uvařila před 1 hodinou
Španělské ptáčky z vepřového
TerezaD uvařila před 2 hodinami
Makovo-kokosove rezy s kakaovo-rumovou polevou
Sibyla uvařila před 2 hodinami
Kuřecí nudličky na kari
andrejkowa.nela uvařila před 2 hodinami
Pudink s piškůtky
Merylas uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jehněčí kyta recepty jehněčí kýta top recepty jehněčího masa jehněčí kýta recept
Suroviny: kýta jehněčí, česnek, slanina uzená, sůl, pepř, cibule, tymián, pohanka, houby sušené, cibule, česnek, kmín celý, majoránka, sůl, pepř, olej
Jehněčí kýta s pohankovým kubou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AV49
10 názorů