Rakytník
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Včera sem vložila Jaromira18 skvělý recept na šťávu z rakytníku a připoměla mi tím moje výrobky z rakytníku. Moc jí za to děkuji a přidávám k tomu jejímu i několik těch svých. Za nejdůležitější považuji rakytníkový olej, má opravdu vyjímečné účinky jak na organizmus při vnitřním podávání, tak i na problémy s pokožkou při vnějším použití. Opravdu stojí za vyzkoušení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 8. 2019 13:13
recepty73: Mám velkou radost, on ten recept je hned veselejší s pěknou fotkou. Možná některá mladá děvčata konečně ví, jak rakytní vypadá, třeba ve větších městech ho zrovna moc vidět není. Děkuji za fotky a za rychlost, s jakou jste reagoval! (A nezapomeňte si natrhat trochu lisí na zimu do čajů, fakt to pomáhá víc, než většina bylinek. Já to přidávala do směsí, samotné to chutí nijak neoplývá)
Zdravím a přeji hodně zdaru!
Zdravím a přeji hodně zdaru!
28. 8. 2019 09:22
MamlajdaD: ...vděku není třeba, když můžeme... ...snad to takto stačí
27. 8. 2019 18:02
Bohužel, zahrádku už nemám, bydlím úplně jinde, v jiném městě, v jiném kraji a tak nemůžu přidat ani fotku. Kdyby se našel někdo, kdo by mi k tomuto receptu přidal fotku (alespoň větvičku rakytníku s plody), byla bych moc vděčná.
26. 8. 2019 16:10
V receptu jsem zapoměla na účinky sušeného listí z rakytníku, tak to sem písnu alespoň takto: Brzy na podzim je dobré natrhat a usušit několik hrstí rakytníkových listů. Pokud je při nachlazení přidáme do hrnku čaje po troškách spolu s vhodnou čajovou směsí, urychlí a podpoří to uzdravení. I v této podobě je rakytník velice účinný.
Nejlépe je listí trhat asi v půli září, protože rakytník brzy žloutne a opadává, musí se to stihnout před žloutnutím Listí jsem trhala z samčího stromu, ale ono to asi bude jedno, jestli ze samčího nebo samičího.
Nejlépe je listí trhat asi v půli září, protože rakytník brzy žloutne a opadává, musí se to stihnout před žloutnutím Listí jsem trhala z samčího stromu, ale ono to asi bude jedno, jestli ze samčího nebo samičího.
22. 8. 2019 21:03
Nadja: To je moc milý komentář! Děkuji a zdravím!
22. 8. 2019 20:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 3 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 6 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 9 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 1 hodinou
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 2 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 2 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 2 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 2 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 3 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 3 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rakytník recepty štáva z rakytníku rakytníkový olej recept recepty na zpracování rakytníku rakytníková šťáva recept rakytník recepty s medem štáva z rakytníku recepty výrobky z rakytníku recepty marmeláda z rakytníku rakytník v cukru rakytník s medem recept rakytník v medu recept recept na rakytníkový olej rakytníkový kompot rakytníkový kompot recept rakytníkové recepty med z rakytníku rakytníkové víno recept -štáva z rakytníku recepty olej z rakytníku recept
Suroviny: cukr, rakytník, rakytník, med, cukr, rakytník, rakytník, olej
Rakytník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k1Jx
6 názorů