Líčka se staročeskou celerovou omáčkou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 778 kJ / 186 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,08 g |
Tuky | 1,79 g |
Vláknina | 28,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 502 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 20,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tuto omáčku lze udělat i v pomalém hrnci nebo papiňáku, maso by šlo péci v troubě i bez předchozího dušení. Mně se tento kombinovaný způsob přípravy osvědčil. Podušením zkrátíme dobu pečení a trouba se postará o dobrý výpek. Omáčky vařím různé, hlavně, když se ochladí, ale této celerové dává rodina přednost před svíčkovou. Omáčka je velmi jemná a celer jí dodá potřebný šmrnc. O tom, že je celer zdravý netřeba mít pochyb : https://www.magazinzdravi.cz/celer-pri-dne-a-revma...
Má i další prospěšné účinky, jeleni jsou nyní v říji a tak děvčata budou vědět, kam mířím :-)
Pokud chcete strávníky rozmazlit, lze omáčku posypat lehce na másle opraženými mandlemi, které nejprve spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.. Já jsem je nedávala kvůli malým vnukům, ale je to taková třešnička na dortu, pokud chcete, vyzkoušejte.
Tuto omáčku můžete dělat s různými druhy masa, zkoušela jsem králíka, kuře, vepřové plecko, hovězí zadní i kližku.
Zdroj: tento recept jsem si před dvaceti roky odněkud opsala, možná, že z časopisu Vlasta, ale za to neručím.
Budu ráda, pokud vám také bude chutnat. Starší vnouček u mne dnes obědval a ještě chtěl přidat :-)
Obrázky nejsou kvalitní, foceno mobilem při pošmourném dni.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 16 minutami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 2 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 4 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Právě bylo uvařeno:
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Carolka409 uvařil před 11 minutami
Kuřecí smetanový pekáček
slavka744 uvařila před 26 minutami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 58 minutami
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 1 hodinou
Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 1 hodinou
Banánová bábovka
Babicka32 uvařila před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 1 hodinou
Mini Pavlova se šlehačkou
kastan72 uvařila před 1 hodinou
Bramborovo - kuřecí guláš
Marie65 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa s omáčkou
Verounek uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Kuřecí játrový guláš se žampiony: Krásně šťavnatá a měkoučká obměna české klasiky překvapí lehce pikantní chutí
Lidové Vánoce bývaly skromné a duchovněji pojaté. V čem si je můžeme vzít za příklad?
Další recepty
Tématické fráze: líčka celerová omáčka pecene licka vepřová pečeně s celerovou omáčkou licka na celeru
Suroviny: líčka vepřová, celer, cibule, slanina, máslo, máslo, koření nové koření, bobkový list, tymián čerstvý, květ muškátový, smetana ke šlehání, smetana na vaření, mouka hladká
Líčka se staročeskou celerovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0xkV
0 názorů