Obyčejný guláš - z babiččiných receptů
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 524 kJ / 1 559 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 212,50 g |
Tuky | 60,54 g |
Vláknina | 12,55 g |
Cholesterol | 507 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 36,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Babička byla z řeznické rodiny a uměla dobře vařit. O guláši říkala - dej stejnou hromádku cibule jako masa, udělej ji na sádle s olejem hezky hnědou, nedělej malé množství, raději víc než míň, papriku vždy do tuku a dej mu čas - hezky pomalu a hlavně žádnou mouku a na papiňák zapomeň.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 5. 2020 09:17
27. 5. 2020 09:16
27. 5. 2020 08:48
Jinak pomalý hrnec mám a , doporučuji.
Guláš z Papinova hrnce je prostě rychlovka, nedá se chuťově srovnat...já tedy vůbec papiňák nee, kdysi dávno skončil v popelnici....
27. 5. 2020 08:15
26. 5. 2020 12:37
26. 5. 2020 12:37
26. 5. 2020 12:35
26. 5. 2020 11:10
26. 5. 2020 10:30
26. 5. 2020 10:21
26. 5. 2020 10:09
26. 5. 2020 10:02
25. 5. 2020 18:55
25. 5. 2020 18:50
Dělám prakticky úplně stejně, včetně poměru maso/cibule a dušení v troubě.
( Jen pro pobavení - dělala jsem před lety guláš pro velkou společnost - z pěti kila masa - ještě teď když si na to krájení vzpomenu tak mě bolí ruce.., ale byl to jednoznačně nejlepší guláš, jaký jsem kdy uvařila...takže docela věřím tomu, že jedno z tajemství dobrého hospodského guláše je právě to množství....prostě kotel....)
25. 5. 2020 17:44
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 13 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 16 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 17 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 5 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 6 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 6 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 8 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 9 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 10 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 10 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kdy solit maso na guláš? Poradíme, kdy je ten správný okamžik pro osolení masa
Deset odpovědí na nejčastější otázky na téma guláš. Poradíme vše, co potřebujete vědět, aby váš guláš byl perfektní
Retro okénko: Arašídky v cukru stály jen 2 Kčs a prodávaly se pod názvem Afro. Sladkou dobrotu si snadno připravíte doma
Další recepty
Suroviny: kližka hovězí, sádlo, olej, cibule, paprika sušená sladká, kmín drcený, sůl, pepř, vývar hovězí, česnek, majoránka, cibule
Obyčejný guláš - z babiččiných receptů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rA5k
33 názorů