Pilaf se šafránem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 262 kJ / 1 497 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,90 g |
Tuky | 59,47 g |
Vláknina | 11,65 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,17 g |
Sacharidy | 212,80 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 7. 2020 17:40
Marie Svarcova: Maruška, díky za fotku.
5. 7. 2020 10:42
tejaja: hezký odkaz
šafránové nitky se nejčastěji nahrazují/ míchají se světlicí barvířskou, proto se jí taky říká "falešný šafrán", no a prášek zase s kurkumou......
šafránové nitky se nejčastěji nahrazují/ míchají se světlicí barvířskou, proto se jí taky říká "falešný šafrán", no a prášek zase s kurkumou......
5. 7. 2020 10:28
moc se mi recept líbí, šafránové rizoto dělám (dovolila jsem si přidat foto). Koupila jsem šafrán u nás na trhu, v Turecku na trhu ale žádný nebarvil. Dostala jsem šafránovou pastu z Itálie a pak to mělo tu správnou barvu i chuť.
5. 7. 2020 07:58
Eja57: V tom neporadím, ktorý je lepší...mne ho doniesla sestra z Turecka. Čítala som, že španielsky šafrán je jemnejší ako ten divoko pestovaný z Turecka alebo Iránu, ale osobne nemám skúsenosť, tak to neviem potvrdiť.
Inak, možno pomôže tento článok o šafráne (ako poznať pravý šafrán, kvôli cene sa často falšuje) : https://zuzanagergelova.sk/5-trikov-ako-zistit-ci-...
Inak, možno pomôže tento článok o šafráne (ako poznať pravý šafrán, kvôli cene sa často falšuje) : https://zuzanagergelova.sk/5-trikov-ako-zistit-ci-...
5. 7. 2020 07:44
K šafránu...kde kupujete? Překvapilo mne Kotányi, v přepočtu na gram za cca 350 Kč bude asi opravdu z Íránu...a je podle mne fakt kvalitní, vyzkoušeno....
5. 7. 2020 07:00
bofinka: Ako znel recept, tak som urobila. Ak robím nový recept, tak ho robím vždy podľa uvedeného postupu, až na druhýkrát si ho pozmením, ak mám ten pocit, že treba, podľa svojej chuti.
O možnosti prazženoia šafránových blizien sa píše aj tu: https://books.google.sk/books?id=OVCNDwAAQBAJ&pg=P...
O možnosti prazženoia šafránových blizien sa píše aj tu: https://books.google.sk/books?id=OVCNDwAAQBAJ&pg=P...
4. 7. 2020 22:11
Safran se tepelne upravuje minimalne, protoze je chutove termolabilni. Barva neni problem, ta vzdy zustane. Urcite se neprazi na suche panvi, ale pridava se, pokud ve forme safranovych vlaken, do maleho mnozstvi teple vod - vyvaru - mleka.
Zde jde o pripravu ryze pilaf, bych ho nejprve namocila do teple vody - staci maly salek a pridala ho az ke konci tepelne upravy do kastrolu, kde se vari ryze.
V pripade ryze pilaf pecene v troube, musi byt pridan hned po osmazeni ryze spolecne s varici tekutinou.
Zde jde o pripravu ryze pilaf, bych ho nejprve namocila do teple vody - staci maly salek a pridala ho az ke konci tepelne upravy do kastrolu, kde se vari ryze.
V pripade ryze pilaf pecene v troube, musi byt pridan hned po osmazeni ryze spolecne s varici tekutinou.
4. 7. 2020 21:45
Tak to jsem nevěděla, že se šafrán musí předem namáčet. Jelikož ho miluju, tak ho používám docela často, hlavně do hovězího vývaru, ale jen ho tam frknu.
4. 7. 2020 20:17
Eja57: Bohužiaľ, Anička má pravdu, neviem, nedá sa to identifikovať. Je to z novších čias, pretože som ho mala z časopisu ofotený, ale skutočne neviem. Predtým som si recepty vystrihovala a lepila do veľkých zošitov (mám ich 17), teraz si to ofotím, ak sa mi recept páči.
4. 7. 2020 20:11
Eja57: Jestli Tejaja vystřihovala recepty z časopisů, tak už to možná ani nezjistí. Já tedy takový problém u některých receptů mám, proto to píšu. Zdravím!
4. 7. 2020 19:50
Terezko, z jakého časopisu? Že je šafrán nutno namočit a použít výluh i s nitkami je jasné, ale že předtím tepelně upravit jsem nenašla nikde...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 4 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 6 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Právě bylo uvařeno:
Skořicové šneky
Petra Dvor. uvařila před 16 minutami
Piškotový korpus
Standula002 uvařila před 46 minutami
Vepřové kostky na houbách
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Carolka409 uvařil před 2 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
slavka744 uvařila před 2 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 2 hodinami
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 3 hodinami
Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 3 hodinami
Banánová bábovka
Babicka32 uvařila před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Suroviny: rýže, cibule, máslo, olej olivový, rozinky, koření hřebíček, semínka slunečnicová,
Pilaf se šafránem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4MnJ
11 názorů