Kuřecí dietnější řízky z trouby s rychlou přípravou
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 1 180 kJ / 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,50 g |
Tuky | 8,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 130 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to takový bezpracný oběd z několika surovin a s minimem nádobí pro ty, kteří mají rádi řízky, ale z nějakého důvodu se musí a nebo chtějí stravovat dietněji. Jediným prohřeškem je ponechaná kůže, ale ta nám tam tak chutná, že neodoláme. Zase nepoužívám na pokapání žádný tuk.
Většinou kupuji pár celých kuřat, která vykostím, maso roztřídím a zamrazím. A proto mám stehenní maso s kůží, ale jdou vykostit i čtvrtky a kosti použít na vývar. Stehenní maso je šťavnatější a k tomuto účelu se hodí nejlépe.
Poslední dobou ráda používám silikonovou podložku na pečení, v které se zachytává přebytečný tuk. Dá se použít na různé druhy pokrmů při dietním stravování.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 1. 2022 18:27
22. 1. 2022 10:45
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 3 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 6 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 8 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 32 minutami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 1 hodinou
Vepřový guláš
zutro uvařila před 1 hodinou
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 1 hodinou
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 2 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 3 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 3 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Do leča se hodí jiná než na salát, výběr je ale veliký
Kuřecí řízek může mít i výraznou chuť: Poradíme vám, jak ho před obalováním upravit
Jak využít jednozrnku? Prastarý druh pšenice má měkká a lehce křupavá zrna, nahradí rýži v rizotu i těstoviny v polévce
Další recepty
Suroviny: maso, sůl, koření, strouhanka
Kuřecí dietnější řízky z trouby s rychlou přípravou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyRR
2 názory