Vídeňský štrúdl a klasické náplně
Suroviny
Porce: 1 nohavice
Nutriční hodnoty
Energie | 25 175 kJ / 6 017 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,45 g |
Tuky | 371,22 g |
Vláknina | 53,40 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 270 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 449,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsto použijeme listové nebo tohle: https://www.toprecepty.cz/recept/29123-jednoduche-...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 10. 2020 21:06
Nie som odborník na štrúdle, ale myslím, že viedenský "Apfelstrudel " bude bez maku...(ošúpané a drobne nakrájané jablká, citrón, cukor, vanilka, škorica, hrozienka v rume, pod jablká opražená strúhanka+trochu orechov - mandlí...) . A na tanierik možno pridať vanilkovú zmrzlinu alebo šľahačku...
24. 10. 2020 20:42
zdenka.s: Nech ho odležet. Tedy aspoň kousek, který zbyde, na druhý den je lepší.
24. 10. 2020 20:34
zdenka.s: Tady to papá každý a v každých slušných lahůdkách,cukrárně, pekárně ho mají, vždycky buď jablkový s mákem , nebo višńový a třešňový s mákem, samozřejmě lepší, nebo horší kvality. Obyčejně se ta kvalita odvíjí od toho, jaké koření a kolik je ho ve štrúdlu. Když je dobře vychucený, tak se po tom lidi jdou utlouct a už znají, kde je dobrý štrúdl k dostání. Ve Vídni v každé kavárně číšník automaticky nabízí štrúdl a zkuste odmítnou, když řekne , že se dnes obzvláště kuchařce povedl.....
24. 10. 2020 20:19
Vypadá luxusně jsem hodně zvědavá , nedovedu si představit chuť jablíček a máku , ale určitě to bude dobrota
24. 10. 2020 19:34
Máš domácí jablíčka ?
24. 10. 2020 19:12
Zrovna jsem dala do lednice těsto na závin, které všichni chválí.
Náplń se mi moc líbí, zítra vyzkouším.
Náplń se mi moc líbí, zítra vyzkouším.
24. 10. 2020 19:01
Zítra peču závin , náplň moc ráda udělám.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 5 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 17 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 18 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 5 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 8 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 8 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 8 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 8 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 9 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 9 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Suroviny: jablko, mák mletý, rozinky, cukr vanilinový, cukr skořice, skořice mletá, cukr krystal, rum, máslo, višně, mák, cukr vanilkový, cukr skořice, cukr krystal, kůra citronová, rum, máslo, těsto listové, víno hroznové, krupice, cukr moučkový, cukr vanilkový, sádlo vepřové
Vídeňský štrúdl a klasické náplně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xJGE
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Ivusa
Hodnocení receptu je 5,0 (62×)