Vídeňský bramborový salát
Vídeňský bramborový salát není spojený majonézou, ale zalitý horkým vývarem a ochucený octem s hořčicí. Salát je díky kyselkavé chuti příjemně osvěžující a skvěle se hodí třeba jako lehká letní příloha k masu.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 990 kJ / 954 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,17 g |
Tuky | 29,35 g |
Vláknina | 25,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 247 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 142,84 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pokud nemáme vývar k dispozici, povaříme 5 minut přiměřeného množství bujonu (může být i zeleninový) anebo Podravky natur, v určeném množství vody.
Důležité upozornění: Základní předpoklad je, že brambory i vývar musí být v okamžiku spojení teplé/horké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 2. 2023 12:42
25. 10. 2020 19:44
Od včerejška není sice krémovitý, ale zato ho budu za chvíli jíst s takřka tvrdým chlebem od předpředpředvčerejška
25. 10. 2020 19:33
25. 10. 2020 18:37
25. 10. 2020 18:31
25. 10. 2020 18:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 4 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 17 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 20 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 45 minutami
Dort Pavlova
28Monika uvařila před 1 hodinou
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 3 hodinami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 14 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 14 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Suroviny: brambory, vývar hovězí, cibule červená, olej, ocet jablečný, hořčice, pažitka, sůl, pepř mletý
Vídeňský bramborový salát
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zLmO
6 názorů