Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety al pomodoro

Pasta al pomodoro je klasické italské jídlo z těstovin, rajčat, olivového oleje a bazalky. Vyzkoušejte ho připravit podle tohoto receptu a jistě si toto svěží a jednoduché jídlo oblíbíte.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

28. 7. 2020 12:14

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie4 486 kJ / 1 072 kcal
Bílkoviny32,12 g
Tuky15,75 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy177,89 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

medanek medanek

30. 7. 2020 12:34

Vypadá to skvěle a určitě i tak chutná:yes::yes:;-)

Chefko Chefko

29. 7. 2020 13:52

Oskeruska: Děkuji Vám. :-K

casino: Ano máte pravdu že rajčata dělám převážně v konvektomatu, ale když se dělá menší porce jen se dá ohřát voda, která neprojde varem a rajčata se do ní vloží, doma chápu že někdo máš čas stát a sporáku a počítat, ale já přitom dělám dalších několik věcí a nemám čas u toho stát a na chuti to nic nemění, já v tomhle nevidím zase tak zásadní problém, jak oloupat rajčata, do receptu jsem to napsal jak postupuji já, pokud někdo postupuje jinak při loupaní rajčat, určitě to může dělat podle sebe. :-)

casino casino

29. 7. 2020 10:14

Oskeruska:
Ba ne, to není "navážení":-)
To je kolektivní snaha o vybroušení receptu k dokonalosti...;-)

Chefko: <3 "já vodu nevařím jen jí nechám ohřát a dám do ní rajčata..."
OHŘÁT? :-O
No, asi loupete rajčata už pouze přes konvektomat:yes: a patrně jste pozapomněl, jak se to doma dělá odjakživa :-K
https://www.youtube.com/watch?v=-n8Ems3ZhDY

Oskeruska

29. 7. 2020 09:32

Chefko: nechápu, proč se tady do vás naváží...kolikrát jsou tady tak podivné recepty a komentáře žádné..Ten váš se mi od prvního pohedu moc líbil a hned jsem dostala na to jidlo chuť..Prosím nenechte se odradit a vkládejte další recepty. Jinak vás tu také vítám..:-K

Chefko Chefko

28. 7. 2020 17:27

bofinka: Právě proto jsem recept přidal, protože se liší od ostatních rajčatových omáček na těstoviny. :-)

bofinka

28. 7. 2020 16:48

Eja57: No, vyznam pouziti vina, treba v priprave bolonske omacky (a nejenom), je v tom, ze takzvane odmastis panev od pripecku, pripalku neceho mastneho, prichyceneho a das omacce smrnc ;-)
V pripade omacky ciste rajcatove na testoviny, jsem nikdy neslysela a ani neochutnala, dela se co nejjednodussi.
Kdyby v zakladu rajcatove omacky bylo sffritto - tedy osmazena cibule, mrkev, rapikaty celer - bile vino by se mozna hodilo . . . .

Chefko Chefko

28. 7. 2020 14:08

bofinka: Úplně upřímně, já vodu nevařím jen jí nechám ohřát a dám do ní rajčata, když dělám větší porci rajčat, tak si je dávám do konvektomatu spařit na 1 minutu. :-)

Chefko Chefko

28. 7. 2020 14:05

casino: Ano je to prkotina, nemám důvod lhát já jsem zde žádný komentář neviděl, možná to byla chyba u mě že jsem neměl aktualizovanou stránku a šel jsem upravovat recept, ale od začátku jsem v surovinách měl šalotku napsanou, jen jsem zapomněl uvést do postupu. :-)

bofinka

28. 7. 2020 14:02

Chefko: Takze privedeme vodu k varu, vypneme, vhodime nariznuta rajcata, priklopime a pocitame (podle velikosti rajcat) do 30ti - 40ceti a vyndame je. V opacnem pripade, nechame-li je tam dele, sloupneme zbytecne i duzinu, coz nechceme.
Mluvim o dvou rajcatech, protoze mame-li jich vice, delame postupne, protoze ta posledni by byla uz rozvarena.

casino casino

28. 7. 2020 14:01

:-K
Chefko:
V podstatě je to prkotina..., o nic nejde a někdo z nás se mohl přehlédnout..., ale možná bude dobré vědět pro příště, že moderátorky jsou schopné na vyžádání dohledat časovou posloupnost postupných úprav receptu ;-)

Eja57 Eja57

28. 7. 2020 13:59

bofinka: Ty víš, že před Tvými komentáři smekám klobouček...ale tady bych si troufla polemizovat s tím bílým vínem...tohle není minutková úprava tři minuty na pánvi a hotovo, autor i zdůrazňuje, že víno nechá odvařit a celé nechá dusit 20 minut...kvalitní suché bílé tam nechá maximálně lehký ovocný "ocásek" ( já i do bolognese dávám bílé, červené se u nás nevyskytuje a bílé je i přípustné si myslím.....)

Chefko Chefko

28. 7. 2020 13:45

casino: Doplnil jsem to v receptu později, ale to tady zatím žádný komentář nebyl. ;-)

Chefko Chefko

28. 7. 2020 13:40

bofinka: Děkuji Vám za názor, není psáno ve vařící vodě, ale v horké vodě a to ty rajčata chtějí déle. :-)

bofinka

28. 7. 2020 13:36

Loupani rajcat se mi nezda, pet minut ve varici vode je moc - tedy pokud pouzivas "amarounty" ze Spanelska, Holandska, mozna i Polsaka, mozna ano. A uz vubec nechapu to bile vino, nema smysl zbytecne "prikyselovat" omacku. Bile vino se pouziva, kdyz do zakladu das treba krevety atd., ktere nejprve osmazis s cesnekem, zastriknes bilym vinem, nechas vyparit a pak pridas oloupana rajcata - 2 minuty na panvi a hotovo ;-)

casino casino

28. 7. 2020 13:32

Eja57:
No, stát se to může :-) ale dyby byl autor formát, tak doplnění cibule v postupu zmíní v komentářích, že ;-)
Edit:
Chefko:
Máte, ale původně tam nebyla:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: těstoviny špagety, rajče, česnek, cibule šalotka, rajče loupané, víno bílé suché, olej olivový, vývar zeleninový, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Špagety al pomodoro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rA4p