"Masoráky"
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 807 kJ / 1 627 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,86 g |
Tuky | 90,62 g |
Vláknina | 11,15 g |
Cholesterol | 758 mg |
Sodík | 7,98 g |
Sůl | 18,92 g |
Sacharidy | 88,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Asi jako nyní ve všech rodinách peču cukroví. Vůně vanilky a skořice už jsem se nadýchala tolik, že jsem ji musela něčím přerazit. Povedlo se. "Masoráky" jsou jemné, díky hrubé mouce pěkně křupavé. Měla jsem obavu, aby se propeklo hlavně to hovězí maso, ale vůbec byste ho v nich podle struktury nepoznali, jen chuť byla jiná a moc dobrá.
Jelikož není moc času, byla k nim jen rajčátka, ovšem umím si k nim představit salát z kysaného zelí s mrkví a dobře vychlazené pivo. :-)
Přeji dobrou chuť.
Je to foceno při umělém světle, až po dokončení, ale v reálu vypadaly mnohem lépe.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 5. 2023 10:30
Toto je zajímavé, určitě vyzkouším. Já peču v troubě karbanátky běžně a vůbec je nemastím, naopak se z nich vždy i vypeče tuk. Peču tak 20 minut (až jsou zlatavé) na 200 pak otočím a dopeču
12. 12. 2020 10:19
mika59: zaujímavé, k niektorým podobné pridať ide, k niektorým nejde. Teraz som pozerala, kukám ako puk.
11. 12. 2020 23:56
yanull: Bez sádla jsem to nepekla, nemám odzkoušeno, ale to maso toho sádla v sobě zase moc nemá ... brambory taky ne... Bála bych se, že se to připeče.
11. 12. 2020 23:48
Veronika.Hrozna: Já jsem to pochopila ve tvaru placiček, ale to je jedno, zda placičky nebo po celém plechu . Jen bych už na vrch sádlo nedávala, je to s masem a to v sobě tuk má, myslím, že by to mohlo stačit.
11. 12. 2020 23:42
yanull: Já to rozetřu na statečně vymazaný plech a dám na to sádlo, peču tak i bramborák! Nejlepší jsou kraje, krásně do červena, no mňamka! Tak jsem to myslela, když jsem Kvety psala odpověď.
11. 12. 2020 23:36
Kvety: Už jste odpověď dostala, určitě to v troubě upéci půjde, stejně tak, jako se někdy pečou i jiné kombinace, např. se zelím a pokud byste netrvala na kulatých placičkách, šla by ta vrstva rozetřít po celém plechu a po upečení nakrájet
11. 12. 2020 23:33
Mám už tady hodně podobný recept dávno..jen už nejde dát do podobných..bohužel..změny..
11. 12. 2020 22:56
Veronika.Hrozna: děkuju, poslechnu vás
11. 12. 2020 22:54
Kvety: Jen tam nedávejte olej, ale sádlo . S olejem to nejde, bude to nejedlé!
11. 12. 2020 22:51
Veronika.Hrozna: diky, určitě to zkusim. Vypadá to fakt dobře, jenom já nemůžu nic smažené a všec
hno peču
hno peču
11. 12. 2020 22:45
Kvety: Vymažte si plech sádlem , dejte tam směs, asi 1 cm na výšku, poklaďte malými kousky sádla po povrchu, asi 15 malých kopečků /kávová lžička/, hezky rovnoměrně , dejte na 180 do trouby a za 45 minut bude zázrak hotový! No vždyť to ucítíte, okraje budou hezky vypečené do červena......
11. 12. 2020 20:27
Geniálne.
11. 12. 2020 20:07
Řekněte (napište) mně, že to jde upéct v troubě a bude to pro mě super recept.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Právě bylo uvařeno:
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Marie65 uvařila před 1 hodinou
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 2 hodinami
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 13 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 13 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 16 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 16 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 16 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 16 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pěstujeme rajčata: Jak správně zasadit rajčata? Na balkonová stačí samozavlažovací truhlík, tyčková vyžadují hlubší nádobu
Retro zákusek: Na likérových špičkách si pochutnáváme již přes šedesát let. S trochou šikovnosti je zvládnete i doma
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Suroviny: maso mleté, brambory, vejce, koření grilovací, sůl, majoránka, mouka hrubá
"Masoráky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrG9
13 názorů