Jednoduchý lák na maso k uzení
Uzení masa se v poslední době těší veliké oblibě. Pokud chceme aby uzené maso mělo výbornou chuť, tak si maso naložíme do laku ze soli, koření a česneku. Po sedmi dnech maso vyudíme a získáme tak skvělou pochoutku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 80 420 kJ / 19 221 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 837,60 g |
Tuky | 1 642,66 g |
Vláknina | 97,60 g |
Cholesterol | 1,99 g |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 230,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Celkem 253 g řeznické soli na 6 litrů vody a na 5,10 kg masa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 12. 2020 18:38
srettka Použije-li se dovařování, tak je ztráta váhy minimální a chuť se vylepší, neboť při dovařování se povrchová vrstva tvořená usazeninami z kouře zatáhne dovnitř masa.
19. 12. 2020 18:07
To povaření po vyuzení splňuje jaký účel?Slyším to prvně.Respektive já sama neudím, ale zajímá mě to.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 23 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 10 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 10 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 12 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 12 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 12 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 12 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 12 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 13 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Jak na uzení masa v domácích podmínkách. Vyžaduje to udírnu s teploměrem a dodržení několika zásad, aby výsledek byl perfektní
Skladujete správně potraviny? Co patří do lednice a kolik v ní má být stupňů?
Další recepty
Suroviny: bůček, ořechy, plec vepřová, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, česnek, voda, maso, sůl
Jednoduchý lák na maso k uzení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BkJW
2 názory