Kynuté jidáše
Jedním z tradičních velikonočních symbolů jsou Jidáše. Jde o drobné pečivo z kynutého těsta, které by se mělo péct i sníst na Zelený čtvrtek. Kynuté těsto tvarujeme do různých uzlů připomínajících stočený provaz, tedy zradu Jidáše, proto ten název.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 199 kJ / 3 872 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,15 g |
Tuky | 135,02 g |
Vláknina | 21,23 g |
Cholesterol | 749 mg |
Sodík | 670 mg |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 560,37 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Doporučuji si připravit všechny suroviny z lednice na den před pečením do pokojové teploty, aby těsto co nejlépe vykynulo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 3 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 6 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 17 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 20 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno 13. 5. 2024 10:14
Právě bylo uvařeno:
Vepřová bratislavská plec
esindler@seznam.cz uvařila před 14 minutami
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 23 minutami
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 36 minutami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 1 hodinou
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 1 hodinou
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 4 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 4 hodinami
Podzimní čočková polévka s křenem
Petra Dvor. uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak uvařit nejlepší kynuté knedlíky. Výborné jsou z čerstvého ovoce, bohatě posypané tvarohem
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Další recepty
Suroviny: droždí, cukr moučkový, mouka hladká, mléko, žloutek, mandle mleté, mouka hladká, cukr krupice, sůl, máslo, anýz, vejce, mléko, cukr hnědý, mléko, cukr krupice
Kynuté jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/41Lg
0 názorů