"Skandinávská" rybí polévka
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Množství surovin je jen velmi orientační.
Nutriční hodnoty
Energie | 1 336 kJ / 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,83 g |
Tuky | 2,16 g |
Vláknina | 8,13 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 21,11 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
K přípravě této polévky mě inspiroval výrobek firmy Knorr stejnojmenného názvu. Byť šlo o pytlíkovou polévku, byla velmi dobrá, a tak jsem se snažila vynalézt její bezpytlíkovou variantu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 12. 2021 14:43
Dajda: Ne,ne, ja uz to vidim, musi stacit file!
27. 12. 2021 19:22
Veronika.Hrozna: Vida, zapomněla jsem! Díky za připomenutí! Koření bych raději před mixováním vyndala.
Tak dej vědět, jak jsi u manžela uspěla. Zkusíš tuhle jednoduchou a příště se pustíš do české klasiky - ze začátku použiješ třeba ocasní porce. No a nakonec zvládneš i tu z rybích hlav - je to zajímavé, ale je chutnější než ta uvařená z normálního rybího masa.
Tak dej vědět, jak jsi u manžela uspěla. Zkusíš tuhle jednoduchou a příště se pustíš do české klasiky - ze začátku použiješ třeba ocasní porce. No a nakonec zvládneš i tu z rybích hlav - je to zajímavé, ale je chutnější než ta uvařená z normálního rybího masa.
27. 12. 2021 18:49
Tak ta fotka mě dostala a recept taky! Už vařím rybí polévku, to už je jisté ! Jak to krásně vypadá, to si manžel pošmákne ! Už je uložena! Přidej to koření do surovin, jinak ho tam zapomenu dát! Zeleninu umixovat i s kořením, kromě bobkového listu, že ano!
27. 12. 2021 14:06
Dajda:
27. 12. 2021 12:59
maris: Rádo se stalo. Slova chvály od tak skvělé kuchařky pohladí na duši.
27. 12. 2021 12:27
Bylo to rychle, já na Štědrý den rybí polévku nedělám, tak dnes to pro mě byla vítaná změna
Děkuju
Děkuju
27. 12. 2021 12:09
maris: Každé foto vítáno, zvláště takto pěkné. To ale byla rychlost!
27. 12. 2021 11:23
Dajdo, polévka je výborná. Taky vzpomínám na Frionor
Trošku jsem upravila - zakápla citronem, přidala cca 100 ml smetany (33%) a špetku bílého pepře. Dovolila jsem si přidat fotku a díky za recept
Trošku jsem upravila - zakápla citronem, přidala cca 100 ml smetany (33%) a špetku bílého pepře. Dovolila jsem si přidat fotku a díky za recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 4 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 4 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce
Alzbetina Prk. uvařila před 38 minutami
Květákové karbanátky
robertbendik78 uvařila před 40 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Andyscha uvařila před 41 minutami
Ďábelské tousty - starý recept
Artaban uvařila před 52 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
Indianapi uvařila před 1 hodinou
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Vepřová bratislavská plec
Cikitaka uvařila před 3 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
adamustonik uvařila před 4 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Kveta58 uvařil před 4 hodinami
Čajové věnečky
AryKlofan188 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit vánoční rybí polévku? 5 kroků k výtečné polévce pro sváteční chvíle
Dojemný večer v MasterChef Česko: Milan z dětského domova skončil, ale pak se stalo něco nečekaného...
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Další recepty
Suroviny: filet rybí, mrkev, celer, máslo, olej, mouka hladká, sůl, smetana kysaná, bobkový list, koření nové koření, pepř, citron
"Skandinávská" rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOA1
8 názorů