Octy - koprový a meduňkový
Suroviny
Porce: 1 l
Nutriční hodnoty
Energie | 668 kJ / 160 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tyto recepty nejsou moje, ale převzaté z různých bylinkářských knížek.
Dávám dost důraz na přípravu takových věciček, protože si myslím, že sebelepší recept a sebelepší chuť kuchaře nemohou nahradit vynikající ingredience.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 7. 2022 10:51
magdalenka: Dnes jsem udělala a dala jsem 200 gr kopru, do poháru s víčkem ! Odvážila jsem v odměrce 300 ml utlačeného kopru. Přdala jsem půl litru 8% octa. Snad se to povede. Odokinovou metodu já neumím! Ovšem bulharský koeficient na fakturaci, ten teda jo!
4. 7. 2022 13:30
Veronika.Hrozna: nepamatam, ale obycajne mam metodu "od oka"...
4. 7. 2022 08:53
magdalenka: Idem to skúsiť, je to dosť ochutené - silné? Koľko kôpru si dávala do 1 litru octu? Podľa receptu, či viac?
7. 4. 2012 14:26
Dnes som minula posledné zvyšky, je to veľmi dobrý recept, doporučujem. Kôprový som využila do šalátov, do kyslých polievok (s mliekom a smotanou), dnes do hubovej omáčky.
2. 6. 2011 17:16
Aj ja som rada,že sa ozval sám autor receptulebo som tiež nevedela,kam by som ten medovkový ocot použila.Ďakujem,budem skúšať rôzne varianty
2. 6. 2011 16:47
klukodvody:ďakujem, v tejto oblasti mám veľké medzery, idem oškubať tú meduňku!
2. 6. 2011 16:29
Pokud máte meduňku citronovou,tak tento octík jde přidat do marinády na ryby,jinak na zeleninové saláty a nakládání masa.Více na červená masa - hovězí zvěřina a ty ryby.Před přípravou ryby,alespoň dvě hodiny předem pokapat octíkem,ale nesolit,aby nepustila šťávu a nechat odležet.Potom osolit a upravovat.I na smažení.Zdravím klukodvody
2. 6. 2011 16:04
Ďakujem za odpoveď, medzitým som natrhala kôpor a napchala ho do malej fľašky s octom (cca 300 ml). Určite to bude dobré.
Mám aj meduňky kopec, len potom ako sa meduňkový ocot použije?
Ešte raz ďakujem za rady a samotnému receptu dávam bod.
Mám aj meduňky kopec, len potom ako sa meduňkový ocot použije?
Ešte raz ďakujem za rady a samotnému receptu dávam bod.
2. 6. 2011 15:03
Dobrý den.Ten kopr jsou opravdu 3 dcl lehce natlačené a zalité octem do půllitrové lahve.Po 6 týdnech se ten ocet ocedí,vylouhovaný kopr vyhodí a do čisté láhve vložíte čerstvou pěknou snítku kopru a zalijete vylouhovaným octem.Ta snítka je tam pro ozdobu a také orientaci.Ocet dělám vždy ve větším množství a klidně dva roky vydrží.Ať se Vám vydaří.Klukodvody
2. 6. 2011 14:57
Magdalenka,ja som to pochopila tak,že do 3-dcl pohára nastrkám natesno vetvičky,ako píšeš aj ty.Ale keďže ja som nerobila z litra octu,tak som ten kôpor dala asi do polovice pohára,nie úplne natesno a zaliala.Myslím,že som tým nič nepokazila.A ano,bylinky čerstvé.
2. 6. 2011 14:08
Ivana79:v recepte sa píše - 3 dcl kopru, to je myslené do 3 dcl pohára dám na tesno listy a vetvičky kôpru alebo medunky? Ty si dávala čerstvé oregano a bazalku? Odhadujem slabé 1 dcl vňate na trojdecový pohár? Či? Ďakujem za odpoveď!
2. 6. 2011 13:56
Tak som si včera urobila po 3-dcl z každého (len namiesto medovky som si urobila bylinkový-oregano,bazalka...)a som moc zvedavá za tých 6 týždňovaké to bude
27. 12. 2010 12:21
Tak toto mne hodně zaujalo,to na mne juklo z náhodných a jsem za to moc ráda.+1ukládám
10. 9. 2009 16:59
Pepíku, koprový ocet dělávám mnoho let. Zmínil jsem se o něm v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/5030-zadelavane-ke.... Meduňkový ocet určitě vyzkouším.
Posílám pátý bodík.
Posílám pátý bodík.
8. 8. 2009 07:46
Tady platí to co u olejů,taky dělám a nakládám do různých octů-klasický,vinný.Dávám šalotku,rozmarýn,..Sice dělám jednou za "uherák",ale vždy se tím velmi potěším.Opět boďka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 16 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 6 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 7 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 8 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 8 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 9 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 9 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 9 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalá omáčka chimichurri: Skvělá je k jehněčímu nebo kuřecímu masu a jednoduše se připravuje
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Další recepty
Tématické fráze: meduňkový sirup recept meduňkový olej recept koprový ocet meduňkový olej recept na medunkovy sirup medunkový ocet koprovy caj meduňkový sirup koprový olej recept domaci meduňkovy olej meduňková šťáva recept na medunkovy olej koprový ocet recept bylinkářské recepty koprový olej kopr nakladani sirup medunkovy domácí uherák nakladani kopru recept meduňkový olej
Suroviny: ocet, kopr, ocet, meduňka
Octy - koprový a meduňkový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PZr4
19 názorů