Vepřové závitky se sýrem, uzeninou a medvědím česnekem v papiňáku
Vepřová plec má všestranné využití a je díky vyváženému podílu tuku šťavnatá a chuťově výrazná. Roláda z toho masa je měkká, ochucená medvědím česnekem a hořčicí doplněná sýrem. Zcela jistě si pochutnáte.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 331 kJ / 557 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,12 g |
Tuky | 44,32 g |
Vláknina | 7,96 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 552 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 32,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na plátky masa počítáme cca 300 g/1 ks.
Lístky medvědího česneku jdou nahradit i špenátovými listy.
Závitky také můžeme dusit v obyčejném kastrolu. Doba dušení se prodlouží o zhruba o 20 minut. Během dušení je potřeba občas malinko podlít horkou vodou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 4. 2022 21:28
mika59: S rýží mi to také chutnalo vícManžel je HODNĚ knedlíkový
29. 4. 2022 21:26
RubyRom: mika59: Marie Svarcova: Moc děkuji
29. 4. 2022 18:11
Moc pěkné
29. 4. 2022 17:25
Pěkná roládka, chutnala by mi s rýži
29. 4. 2022 07:36
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 29 minutami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 1 hodinou
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 33 minutami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 12 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 12 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upevnit masové závitky. Vybrali jsme pět alternativ pro dokonalé závitky
Jak zpracovat medvědí česnek. V kuchyni se používá nejlépe v syrovém stavu
Jaké jsou výhody vaření v tlakovém hrnci? Uvaříte v něm vývar, přílohu nebo omáčku - rychle a s minimálními náklady na energii
Další recepty
Suroviny: plec vepřová, hořčice, sýr, salám měkký, slanina uzená, česnek mědvědí, pepř mletý, sůl, sádlo, cibule, česnek, voda, hořčice, solamyl
Vepřové závitky se sýrem, uzeninou a medvědím česnekem v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1x2o
5 názorů