Utopenci
Buclaté špekáčky naložené v pikantním nálevu jsou oblíbenou pochoutkou zejména v hospodě, a ne nadarmo. Už naši pradědové znali jejich léčebnou sílu po kocovině. Doporučujeme připravit opravdu velkou sklenici.
Suroviny
Porce: pětilitrová láhev
Nutriční hodnoty
Energie | 25 370 kJ / 6 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 304,50 g |
Tuky | 415,20 g |
Vláknina | 115,00 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 64,56 g |
Sůl | 160,00 g |
Sacharidy | 249,50 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 9. 2016 20:49
Tom V jídelnách bufetech hotelích všude kde se vaří ve velkým:
10. 7. 2016 16:42
zejtra jdu vyzkoušet ,už ted se nemůžu dočkat
19. 2. 2016 13:36
Minimálně týden by byl fajn.
19. 2. 2016 13:10
anna :já je nechávám alespoň 14dní uležet,ale někdo už za 3dny udělá ochutnávkuje jasné,že čím déle tím lépe,ale kdo to má vydržet,že
19. 2. 2016 13:00
Chtela bych se zeptat kdy se muze otevrit. Jak dlouho je msm nechat ulezet.
1. 4. 2015 20:33
OPRAVDU ŠPICA-5TI LITROVKA BYLA MÁLO,ALE ÚSPĚCH SE DOSTAVIL IHNED JEN JSEM LAHEV UKÁZALA.DOPORUČUJI A DÍKY ZA RECEPT
15. 5. 2012 21:16
petrula: no asi záleží na barvě octa, já ho většinou nijak extra tmavý nemívám, spíš světlejší.
Jestli jsi to dělala přesně podle receptu, tak by měl být v pohodě, barvu bych moc nerešila. Může být tmavší od chilli.
Jestli jsi to dělala přesně podle receptu, tak by měl být v pohodě, barvu bych moc nerešila. Může být tmavší od chilli.
15. 5. 2012 18:07
ahojky, zkouším tvůj recept a ten nálev je takovej tmavej.. to je dobře??
1. 12. 2011 17:59
Lidičky, chtěl bych zkusit nějaký recept, ale nevíte, kde by se daly sehnat sklenice/nádoby o objemu 3-5 litrů, tedy veliké se šroubovacím víčkem, právě na utopence a hermelíny? Odkud je máte vy? Díky.
10. 2. 2011 19:11
Taky přidávám červenou papriku,pěkně to vypadá a i chutná.Občas vezmu sklenici do práce a chlapi žerou jak zjednaný..
3. 10. 2009 20:56
Já špekácky před naložením do sklenice podélně rozříznu (ale nedokrojím) a řez posypu čerstvě namletým pepřem a čili. Tentokrát jsem přidala ještě čili papričku k cibulové vrstvě. Nálev je dle receptu. +
23. 9. 2009 09:00
Přidala jsem i červenou papriku, jinak viz recept.
10. 8. 2009 20:43
10. 8. 2009 20:42
ahoj magdi,už jsem byla poučena a vyhledávač použila
10. 8. 2009 12:06
Ale ozvat se může každý, nic se neděje, magdalenko. Receptů na utopence je mraky, tak snad(nemíním to kontrolovat) je tenhle jiný a vlastně tady další na vybranou Mimochodem, já utopence dělám nejraději ze zelné klobásy, nemají chybu. Ale možná není všude.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 1 hodinou
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 2 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 12 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Právě bylo uvařeno:
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 16 minutami
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 18 minutami
Banánové lívance
snejkee uvařil před 35 minutami
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 1 hodinou
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 2 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 4 hodinami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 9 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 10 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 10 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Josef Maršálek upekl německý jablečný koláč Apfelkuchen: Vláčnost vykouzlíte přidáním zakysané smetany, radí cukrář
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: utopenci utopenci recept recept na utopence utopence recept utopenci top recepty utopenci utopenec recept utopenci recepty recepty utopenci recepty utopenci ütopence recept recepty na utopence utopenec utopenci top recepty recepty utopence recept utopenec utopeci jak na utopence jak udelat utopence utpenci
Suroviny: špekáček, cibule, ocet, voda, sůl, pepř mletý, cukr, olej, bobkový list, chilli
Utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQN9
18 názorů