Čokoládový krém na dort vegan - bez lepku, mléka, vajec a sóji
Dobrý čokoládový krém je důležitou součástí dortů, vánočního cukroví i dalších moučníků. Musí být dostatečně tuhý a držet tvar. Výhodou ganachové polevy je, že i po vychlazení zůstává měkká a při krájení vytvoříte krásně rovný řez.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 534 kJ / 1 562 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,25 g |
Tuky | 93,25 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 159,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Byl to první pokus dle receptu z youtube - vegane ganache, ale vyšel skvěle.
V původním návodu je doporučeno zamíchat 4 x po 15 min. To jsem měla krém ještě tekutý, tak jsem se na to pak vykašlala. Ráno byl ztuhlý trochu nerovnoměrně, ale šlo bez problému zase rozmíchat.
Použili jsme levnou čokoládu, kde je půlka složení cukr, takže rozhodně nebylo třeba doslazovat. Na mně byl krém dost sladký, ale ostatní byli spokojení.
Kokosové mléko je dobré spíše tučnější. Měli jsme 19 g tuků/100 ml. Složení: kokosový extrakt 85%, pitná voda, emulgátor polysorbát 60.
Asi by se dal použít i jiný poměr surovin, tak jako u běžných mléčných typů ganache. Tj. třeba řidší na polevy atd.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 10 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 23 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 7 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 11 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 12 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 14 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 14 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 16 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 17 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 17 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Další recepty
Suroviny: čokoláda hořká, mléko kokosové
Čokoládový krém na dort vegan - bez lepku, mléka, vajec a sóji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQrJ
0 názorů