Čokoládový krém na dort vegan - bez lepku, mléka, vajec a sóji
Dobrý čokoládový krém je důležitou součástí dortů, vánočního cukroví i dalších moučníků. Musí být dostatečně tuhý a držet tvar. Výhodou ganachové polevy je, že i po vychlazení zůstává měkká a při krájení vytvoříte krásně rovný řez.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 534 kJ / 1 562 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,25 g |
Tuky | 93,25 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 159,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Byl to první pokus dle receptu z youtube - vegane ganache, ale vyšel skvěle.
V původním návodu je doporučeno zamíchat 4 x po 15 min. To jsem měla krém ještě tekutý, tak jsem se na to pak vykašlala. Ráno byl ztuhlý trochu nerovnoměrně, ale šlo bez problému zase rozmíchat.
Použili jsme levnou čokoládu, kde je půlka složení cukr, takže rozhodně nebylo třeba doslazovat. Na mně byl krém dost sladký, ale ostatní byli spokojení.
Kokosové mléko je dobré spíše tučnější. Měli jsme 19 g tuků/100 ml. Složení: kokosový extrakt 85%, pitná voda, emulgátor polysorbát 60.
Asi by se dal použít i jiný poměr surovin, tak jako u běžných mléčných typů ganache. Tj. třeba řidší na polevy atd.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 4 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 5 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 6 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 1 hodinou
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 1 hodinou
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 1 hodinou
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 2 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 2 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 4 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Čokoládovou polevu ganache zvládne každý. Je hotová během chvilky a skvělá na potírání dortů a moučníků
Bezdomovec díky pomoci lidí otevře vlastní kavárnu. Přitom hrozilo, že bude kvůli zákonům úplně bez peněz
Další recepty
Suroviny: čokoláda hořká, mléko kokosové
Čokoládový krém na dort vegan - bez lepku, mléka, vajec a sóji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQrJ
0 názorů