Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Podle podrobného postupu přípravu bramborových knedlíků zvládne určitě každý. Těsto využijeme nejen na bramborové knedlíky, ale připravíme z něj i noky, šišky nebo plněné taštičky.
Suroviny pro 3 kusy
3 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 7 265 kJ / 1 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,36 g |
Tuky | 18,12 g |
Vláknina | 28,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 6,66 g |
Sůl | 16,42 g |
Sacharidy | 322,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vodu na knedlíky dáme vařit před zpracováním těsta, abychom knedlíky mohli ihned vkládat do vroucí osolené vody! Když dělám z těsta šišky, vložím je do vroucí vody, opatrně promíchám a minutku po vyplavání na povrch je vyndávám - jsou uvařené. Z tohoto těsta dělám knedlíky, noky, šišky, .... už hodně let a pokud z uvařených brambor přímo neteče voda (špatná odrůda, nebo brambory), tak se vždy povedou.
Brambory na knedlíky vařím nejraději večer, do rána vychladnou a můžu z nich v klidu dělat. Brambory nevařím úplně doměkka - 1. ještě dojdou a za 2. knedlíky nemají tendenci se pak rozvářet.
Recept asi vypadá dlouze a složitě, ale je jen podrobně rozepsaný, aby se i začínající kuchařinky orientovaly..
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 6. 2012 13:24
25. 4. 2012 11:58
8. 4. 2012 10:36
15. 10. 2011 11:37
27. 9. 2011 23:14
Důležité ovšem je, aby se těsto zpracovávalo velmi rychle a ihned po dotvarování knedlíků byly vkládány do vroucí osolené vody. Bramborové těsto nesmí mít žádné prodlevy ve zpracování- velmi rychle řídne.
Taky je dobré si brambory nepředvářet ( ve slupce) do úplného změknutí. Ještě se vařením v těstě dovaří.
Jinak jestli to nebude vadit, můžete mi písnout přesný recept (rozpis surovin) podle kterého je vaříte?
Rozdělení brambor - dělí se na tři typy :
Varný typ A je vhodný hlavně do salátů, pro vaření ve slupce na loupačku a jako příloha. Hlízy jsou po vaření tuhé, pevné. Nemoučnatí a nerozváří se ani, když je v hrnci zapomenete o chvilku déle.
Varný typ B se hodí jako univerzální příloha. Dají se použít tak do salátů, gulášů, polévek a pro restování. Po varu se částečně rozsypávají a trochu moučnatí.
Varný typ C pouzívejte především na přípravu kaší a těsta. Dále se používá také na výrobu hranolků, bramboráků a bramborových placek. Mimojiné i proto, že hlízy po uvaření moučnatí a rozsypávají se.
27. 9. 2011 12:35
15. 7. 2011 13:07
http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-var...
1. 2. 2011 14:42
Posílám bodík a děkuji za recept!
30. 1. 2011 19:31
29. 11. 2010 23:31
29. 11. 2010 22:55
29. 11. 2010 00:42
28. 11. 2010 11:54
28. 11. 2010 11:45
30. 9. 2010 18:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 7 minutami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 27 minutami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 30 minutami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 34 minutami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 39 minutami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 1 hodinou
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
Lucie1989 uvařila před 1 hodinou
Avokádová pomazánka
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
tomekat uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Staročeské placky lokše jako dokonalá přílohou k huse, kachně i ke kuřeti. Jsou levné, dobré a příprava je snadná
Jak zvládnout bramborový knedlík hned napoprvé? Díky tipům knedlíkového mistra Petra Kosinera je uděláte na jedničku
Jaké knedlíky patří do české kuchyně. Jaká je jejich základní příprava
Další recepty
Tématické fráze: bramborový knedlík který se vždy povede bramborové knedlíky bramborovy knedlíky domácí bramborové knedlíky recept bramborové knedlíky z nových brambor bramborovy knedlik jak dlouho varit bramborové knedlíky recept na bramborové knedlíky recept na bramborové knedlíky recept bramborové knedlíky recepty na domácí bramborový knedlík bramborový knedlík recept recept bramborový knedlík jak dlouho vařit bramborový knedlík bramborový knedlík z nových brambor bramborové knedle bramborové knedle recept jak dlouho se vaří bramborové knedlíky recept na bramborový knedlíky jak dlouho se vaří bramborový knedlík
Suroviny: brambory, vejce, sůl, krupice dětská, mouka hrubá, solamyl, sůl
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jql4
130 názorů