Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilky na smetaně

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 9. 2009 21:49

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 016 kJ / 482 kcal
Bílkoviny13,32 g
Tuky33,47 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 108 mg
Sodík 164 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy30,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BronislavaP BronislavaP

29. 4. 2016 09:19

Popravdě, nám tato úprava lilku moc nesedla a to máme lilek opravdu rádi. Asi to bylo mnou, ale za mě :no:;-(

michsamant

5. 2. 2011 19:39

:yes:

Lucasinka Lucasinka

8. 4. 2010 22:43

Dnes jsem delala k veceri z polovicniho mnozstvi lilku, ktery jsem pokrajela na mensi kousky. Zahustovani ani nebylo potreba a po promichani s gnocchi jsem jeste posypala syrem a dala na chvili zapect...vyborne, mnamka... :-K

Lucasinka Lucasinka

4. 4. 2010 17:05

V tydnu urcite zkusim a myslim, ze jako priloha vyhraji gnocchi nebo bulgur...bodik leti a tesim se na dalsi receptiky z lilku :-K

Ivana79 Ivana79

25. 9. 2009 17:05

Ano?Tak to som prekvapená,naozaj si napamätám či som niekedy aj kúpila,alebo som mala len tie svoje.Ale boli naozaj krásne,veľké,nemyslím si že by mali málo vlahy.Skúsim teda kúpiť,už len kvôli tomuto receptu a som zvedavá:-O:-D

tejaja tejaja

25. 9. 2009 16:58

Ivanka, nikdy nedávam baklažány vypotiť, je mi ľúto vyliať minerály, a ešte sa mi nestalo, aby bol horký. Ak to boli baklažány z vlastnej záhrady, tak to s nimi ja ako s uhorkami, zvyknú horknúť pri nedostatku vlahy. U nás sa baklažánom nedarí, je chladno, tak ich kupujem , často ich varím na rôzne spôsoby a nie sú horké. Skús kúpiť v obchode a skúsiť;-)

Receptík ukladám a je to bodíííík + :yes::-D

Eliza Eliza

25. 9. 2009 09:57

Ivanko, hořký určitě není, to bych také nepozřela...;-):-)
Já podle receptů na lilek také můžu vypadat, že ho snad pěstuju, ale ne... Vysvětlím: maminka mého muže pracuje ve velkoobchodě ovoce-zelenina a každý týden nás zásobuje kily a kily "zdraví" :-). Zeleninu ani ovoce prakticky nekupuju, ale vařit z ní musím často. Lilky mi vozí, protože sama z nich vařit neumí, vaří si svých pár kousků "klasiky" a experimenty zbývají na mě ;-).

Ivana79 Ivana79

25. 9. 2009 09:47

Výbušná,tak to sa ti ozaj podarilo:-D:-D.Baklažán som istú dobu aj sama pestovala,ale tiež som mu nejak neprišla na chuť.Vždy bol horký.Viem,že sa má nasoliť a nechať "vypotiť"ale nejak to nepomáhalo.Ale keď vidím tie fotky a píšeš že to chutí ako hríby...tak by som to rada vyskúšala;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 9. 2009 22:45

vybusna a já jsem si říkala, že takové nějaké mušle asi máte v Mnichově, či kde to přebýváš a tak jsem se raději ani blbě neptala:-)):-D:-)):-D:yes::yes:, super překlep, pořád lepší, než nedávno ten můj. Napsala jsem místo "píšu" tak "pí..u":-8

Eliza Eliza

24. 9. 2009 22:45

Výbušná, mně to ani nepřišlo divné...:-) Vlhké mušle se mi zdály docela vhodnou přílohou :-D;-), fakt...:-8

Paprika Paprika

24. 9. 2009 22:42

Elizo - lilek jsem ještě nikdy nevařila, ale už jsem h párkrát jedla (vždy v kombinaci s česnekem). Vypadá to zejímavě. :yes: ;-)

vybusna vybusna

24. 9. 2009 22:40

moje nervy....tak ja som ale nesmiernu somarinu napisala...ze vlhke musle:-8...samozrejme velke musle

Eliza Eliza

24. 9. 2009 22:40

Intenzivně tu přemýšlím... Rýže určitě, ale ten kuskus tak nějak lépe nasákne tou smetánkovou omáčkou...:-p Asi fakt nakonec kuskus (případně bulgur)... Možná by nebyly marné ani gnocchi nebo chlupaté knedlíky, ale to už moc fantazíruju ;-):-D. Abych to Dominikovi ještě nakonec - v rámci výzkumu - celé nezlikvidovala...:-D:-D

maris maris

24. 9. 2009 22:34

Jani, to já po včerejší kachničce na Veselém kopci taky ;-(

spagetka spagetka

24. 9. 2009 22:34

Ještě to tu chvilku rtozpitvávejte a já to nevydržíííím :-D:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lilek na smetaně lilek se smetanou lilek a smetana lilek recept recept s lilkem recept lilek smetana lilek recepty jak nasolit lilek varit lilek smetany lilek co varit z lilku bulgur s baklažánem lilek na smetaně recept lilek knedlík lilek se zakysanou smetanou jak upravit lilek hořký lilek lilek s kuskusem a smetanou recept na a lilek recept na a lilek

Suroviny: lilek, smetana na vaření, česnek, jíška, petrželka, sůl, pepř, olej olivový

TopRecepty.cz

Lilky na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E9YY