Svíčková omáčka:
Nejklasičtější ze všech českých omáček je jednoznačně svíčková. Každý má na ní svůj recept, na který nedá dopustit. Tento je trochu netradiční a využívá suroviny z vývaru na polévku.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 527 kJ / 1 321 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,11 g |
Tuky | 75,83 g |
Vláknina | 9,43 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,10 g |
Sacharidy | 33,81 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vařím-li polévku (vývar), tak pořádný hrnec jednou za 14 dní. Většinou použiji kuřecí droby, slepici, hovězí maso, přidám zeleninu, koření, špetku soli. Asi po 1 a 1/2 hod. polévku přecedím, maso oberu, menší kousky dám do polévky a větší nechám na omáčku.
Všechno dělám od oka, ale chce to stále chutnat a podle své chuti dochutit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 9. 2014 19:30
13. 9. 2014 16:08
8. 8. 2011 11:27
Levik:nechám orestovat maso a zeleninu a dělám až druhý den.
1. 3. 2011 23:47
1. 3. 2011 12:22
Jani Pa já jsem tu smetanu rozmixovala společně se zeleninou.
24. 2. 2011 10:06
24. 2. 2011 09:22
10. 2. 2011 14:56
10. 2. 2011 14:53
a nechte přejít varem. Trochu to pomůže.
10. 2. 2011 14:43
11. 10. 2009 11:41
10. 10. 2009 21:08
10. 10. 2009 10:31
(to víš zoubky mam některé už třetí)Když je šlehačka,tak jí také přidám,ale raději používám zakysanou smetanu,ten solamyl vyzkouším.Přeji celé vaší rodině dobrou chuť
9. 10. 2009 08:54
2. 10. 2009 19:54
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 4 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 18 minutami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 54 minutami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 1 hodinou
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 2 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 3 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 4 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: svíčková omáčka svíčková omáčka recept recept na svíčkovou omačku recept svičkova omačka jak dochutit svíčkovou omáčka svíčková svíčková na smetaně jak se dela svickova omacka recepty svickova omacka hovězí svíčková omacka čím dochutit svíčkovou příprava svíčkové omáčky příprava svíčkové top recepty omáčky recept svíčková na smetaně jak se dělá svíčková jak se vari svickova recepty na svíčkovou omáčku omačky svíčková svíčková
Suroviny: maso, vývar masový, mrkev, celer, petržel, koření nové koření, pepř celý, tymián, bobkový list, mléko, mouka polohrubá, smetana zakysaná, cukr, máslo, šťáva citronová, slanina
Svíčková omáčka:
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4R5V
19 názorů