Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně
Suroviny
Porce: 8-10
Nutriční hodnoty
Energie | 22 881 kJ / 5 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 371,08 g |
Tuky | 397,59 g |
Vláknina | 40,10 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 7,07 g |
Sůl | 17,88 g |
Sacharidy | 82,64 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Během vaření není použit ani gram mouky, jelikož samotná zelenina se smetanou provede zahuštění. Někdy je nutno doředit i mlékem nebo vodou - dle chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 10. 2009 22:35
Ivettt - jo a bobkáču tak 4-5 listů a 8-10 noveho koření. Soráč
30. 10. 2009 22:33
Ivettt - neboj to dáš - bobkáč a n.koření přidáš k té zelenině co dáš do toho pekáče. A to maso se se svazuje proto, aby zůstal přiměřeně oválnej tvar a nebyla z něj placka. Neboj se toho a prostě to maso převaž a stáhni tak, aby to byl váleček. Hodně štěstí a ta chuť je automatická. Jo a dej mi vědět jak jsi dopadla, ale věřím, že to dáš.
30. 10. 2009 22:23
Zdravím,tak tohle vypadá hodně lákavě,ale jelikož to budu dělat úplně poprvé a nechci to pokazit-kdy dám ten bobkový list a kolik a nové koření kdy a kolik.Děkuji moc totky jsou užasné.No vlastně ještě to balení masa nevim jak:((
3. 10. 2009 22:58
Mně se naopak zase zdá, že při takovém množství zeleniny ten litr smetany je akorát. Zeleniny je opravdu dost a po rozmixování je z ní hustá kaše a ten litr se v ní ztratí. A ještě to hustí zakyska.
3. 10. 2009 22:29
Otíku, taky si myslím, že litr smetany je zbytečně hodně, ale jinak to opravdu nemá chybu!
3. 10. 2009 22:25
co jsem vdaná, a to je už hoodně dlouho, dělám svíčkovou jedině takto, i s tou hořčicí a karamelem. Jen tam tedy neleji 1 litr smetany na vaření, jen 300 ml.
Velmi doporučuji dělat tento pokrm v pomalém hrnci, smetana se přidává, až když je omáčka v PH hotová.
Velmi doporučuji dělat tento pokrm v pomalém hrnci, smetana se přidává, až když je omáčka v PH hotová.
3. 10. 2009 21:17
Colombo - já svíčkovou dělám z jakéhokoliv pěkného kousku hovězího, např. moje tchýně ji dělá nejraději z krku, z pravé svíčkové ji nedělám nikdy. A také nezahušťuji moukou. Dávám hodně zeleniny, hlavně celer, protože omáčka je pak krásně světlá. Moje sousedka ji zase nakládá a peče v troubě, stejně jako ty zde.
Vím, že se tvůj recept liší - hořčice, máslo ... atd., ale při pohledu na tvé nádherné fotky prostě vidím svíčkovou. Tak se na mně nezlob. Určitě jste si pochutnali.
Vím, že se tvůj recept liší - hořčice, máslo ... atd., ale při pohledu na tvé nádherné fotky prostě vidím svíčkovou. Tak se na mně nezlob. Určitě jste si pochutnali.
3. 10. 2009 20:37
Kdyby to byla svíčková tak to tak pojmenuji, ale je tam hovězí plecko a jiné drobnosti lišící se od svíčkové. Nicméně ať si tomu říká kdo chce jak chce hlavně ať Vám chutná a hlavně bez " móóóky " !!!
P.S. Brněnské hantec - móka = mouka
P.S. Brněnské hantec - móka = mouka
3. 10. 2009 20:18
Colombo - takže je to vlastně téměř svíčková, že?
3. 10. 2009 20:03
Tak tento postup vůbec neznám... Rozhodně ukládám a už se těším, až budu mít tu čest podle receptu vařit a ochutnat výsledek.
3. 10. 2009 19:18
3. 10. 2009 18:58
Super! +1.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 5 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 16 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 3 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 4 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 4 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Mleté maso s ředkvičkami podle rodinného receptu redaktorky Hanky: Sójová omáčka a zázvor dodají pokrmu šmrnc
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: naložení svíčkové pečená svíčková pečená svíčková na smetaně pečená svíčková na smetaně recept svíčková na smetaně pečená pecena masa svíčková z hovězí plece pečená svičková omáčka hovězí plec svíčková hovězí plec recept plecko na smetaně plec na smetane pečená hovězí plec hovězí plec recepty svíčková pečeně cukeťák s mrkví naložená svíčková na smetaně recept hovězí na smetaně svíčková na smetaně naložená hovězí svíčková pečeně
Suroviny: plec hovězí, petržel, mrkev, celer, cibule, smetana na vaření, smetana zakysaná, špek uzený, máslo, sůl, hořčice plnotučná, bobkový list, koření nové koření
Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oQDB
12 názorů