Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Řízek Ondráš tak trochu klame, jelikož se vlastně nejedná o řízek v pravém slova smyslu. Je to spíše placka, z bramborákového těsta, která je naplněná salámem a sýrem. My jsme zvolili výraznou nivu a doplnili jí celerovými listy.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 442 kJ / 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,68 g |
Tuky | 7,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Opět něco z archívu.
Řízkem Ondráš jsem se nechal pouze inspirovat. Náplň můžeme různě kombinovat. Podstatné je přikrýt sýry nějakým salámem, aby po otočení Ondráše sýr nevytékal.
Další z receptů, který rád dělávám. Tady skutečně můžete popustit uzdu své fantazie a náplně různě kombinovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 8. 2016 17:37
kornel sevcik: 100% ze syrových. Jako když děláte bramborák.
9. 8. 2016 17:30
Chcem sa opytat ci zo surovych alebo varenych zemiakov?Dik.S pozdravom Kory
8. 8. 2016 18:49
už se těším až to zkusím
29. 7. 2016 19:33
23. 7. 2016 08:54
S.: já osobně (a věřím, že i spousta dalších lidí odsud) se k prasatům neřadím, a také nebudu dál vyjadřovat.
Váš komentář jako nevhodný mažu a během dne pak i ty ostatní, urážlivé, netýkající se receptu.
Váš komentář jako nevhodný mažu a během dne pak i ty ostatní, urážlivé, netýkající se receptu.
23. 7. 2016 05:22
S.: měkký salám se přeci automaticky nerovná nejobyčejnějšímu výrobnímu, ne? Berte recept jako inspiraci a naplnte si Ondráše tím, co máte rádi (a hodí se kombinovat, samozřejmě) - místo salámů můžete použít domácí uzené apod.
22. 7. 2016 22:23
S.: Jsme holt prasata a rádi se dobře najíme. Na blbý dotaz, blbá odpověď.
22. 7. 2016 21:51
Fuj lidi, jak můžete takovej humus jíst? Kombinace výrobního salámu, herkulesu a nivy ke všemu osmažné v bramborákovém těstě. Opravdu špičková gastronomie.
22. 6. 2016 14:35
Dnes jsme zkusili k obědu a už asi nebudeme večeřet,;- je to syté, ale moc dobré jídlo. Určitě ho zopakuji, ale až v zimě, po vydatné horské túře. Přidávám bodík.
26. 5. 2016 16:14
Pajaja: Tuto kombinaci jsem nikdy nedělala, smažím obdobným způsobem vepřové maso nebo kuřecí játra (ta jsou obzvlášť vymazlená, jen játra před dáváním na vrstvu bramborákového těsta obalím v hladké mouce, aby držela).
10. 1. 2016 14:00
Tak. . . u nás moc úspěch neměly. Ale mě se recept moc líbí!
20. 12. 2015 19:21
a víte,že název řízku ondráš zavedli komunisté, protože nemohl připustit, že nějaký kuchař z Jilemnice s tím za první republiky zvítězil v soutěži kuchařů ve Francii
26. 1. 2014 17:50
Dneska jsem zkoušela,skvělé !!!!
22. 1. 2014 18:21
Tak Jendo, příští "cmunda" bude Tvůj Ondráš Posílám dalšího +
19. 3. 2013 19:39
mňam určite sa budeme zalyzovať, keď takúto mňamku vyskúšam urobiť
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 17 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 8 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 9 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 10 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 11 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: vepřový řízek ondráš ondras recept řízek ondraš rízky jinak bramborák ondráš recept ondráš řízky ondraš obrácený řízek recept na ondrase ondráš jídlo recepty ondráš řízek v bramboráku jídlo ondráš recept řízky ondráš vepřové řízky jinak řízky trochu jinak otočené řízky otočený řízek řízek trochu jinak
Suroviny: brambory, mouka hladká, sůl, česnek, pepř, kmín drcený, majoránka, mléko, vejce, nať petrželová, nať celerová, salám měkký, salám trvanlivý, sýr niva, sádlo
Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6RnV
67 názorů