Humpolácké ledvinky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 925 kJ / 938 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,97 g |
Tuky | 86,89 g |
Vláknina | 5,03 g |
Cholesterol | 79 mg |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,15 g |
Sacharidy | 25,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já jsem kdysi nevěděla, co s ledvinkami, tak jsem udělala tady ten hokus pokus a všichni se olizovali. Kopr a žampiony jídlu dodají lahodnou vůni i chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 5. 2010 13:44
Reny2, co já bych dala za jehněčí maso a ledvinky? No, vidíš, to vůbec neznáme!! Tak zkus a budu moc ráda, když dáš vědět, jak vám to na Islandu chutnalo!! A ty hříbky nejsou vůbec špatný nápad!! Ty prozměnu nemám já!!
13. 5. 2010 13:29
Jani,taky mame radi ledvinky,kopr jsem jeste nezkousela na ochuceni,tak aspon muzu zkusit....zampiony mam v konzerve,ale bude to dobry i se susenyma houbickama....jo a u nas na Islandu se daji bezne koupit jen ledvinky jehneci a nic nemacim,jen je ocistene a nakrajene dam do cedniku a pustim na ne studenou vodu tak na 20-30 minut(ale v cesku,kde za vodu platite,to asi neni dobry napad)...v kazdem pripade bod a jdu je ukuchtit...
5. 11. 2009 10:10
Samouk máte pravdu, já jsem si až později všimla, že to mám trochu opačně napsáno. Měly by se očistit, naložit a poté spařit, ale myslím, že kdo ledvinky dělá, většinou to ví.
5. 11. 2009 00:24
paní Remková, pokud spaříte ledvinky vařící vodou tak se uzavřou a můžete je potom máčet jak chcete,ale už nic ze sebe nepustí.Jinak je to ale dobrý recept.
4. 11. 2009 15:06
Janko,dávám bodík,byla to bezva inspirace...já nemusím kopr,tak jsem ho nedala a doma se nenašla ani zakysanka,tak jsem dala normální..je to skoro jiný recept,ale pochutnali jsme si .Nemám problém s typickou "vůní",namáčím ledvinky do mléka přes noc a vždycky jsou dobré.Dávám foto...
4. 11. 2009 15:01
U nás je má rád jen manžel.Jednou jsme je koupili omyli a nachali namočené přes noc v mléce a nepřejte si cítit ten pach,ony nepáchly,když se kupovaly, bylo to tak normální,ale tohle byla síla,že to nechtěl ani pes.Od té doby jsem je nekoupila a manžel si je dá v hopspodě kam chodí na jídlo v pracovní době.
3. 11. 2009 13:36
Ledvinky máme rádi, včetně našich malých kluků, a dělám je celkem často - cca jednou za měsíc. Namáčím je přes noc do mléka a není problém. Až je budu dělat příště, zkusím ty tvoje Jani.
3. 11. 2009 08:30
Jano . Já s ledvinkama zacházet. Jen je děláme po našem, bez šlehačky, ale zkusím tvoje.
3. 11. 2009 08:26
no ...porcia vyzera fakt krasne...len ked mne by to nepustilo dolu krkom....ale verim, ze ako to vyzera na fote krasne, tak to aj tak chuti....
2. 11. 2009 20:10
nenam, já taky ručím za kopr Ale je pravda, že když se ledvinky dobře propláchnou a nechají na noc aspoň v tom mléku, není absolutně cítit nic.
2. 11. 2009 19:33
já dělám už spoustu let ledvinky podobně-je to skvělé, ale já místo kopru k nim přidávám během vaření oregano-ručím za to, že po nějaké" vůni" ledvinek potom není ani stopa...
2. 11. 2009 18:53
Jani, ledvinky už jsem strašně dlouho nedělal a mám je moc rád. Teď mám inspiraci a určitě vyzkouším. Posílám sedmý bodík.
2. 11. 2009 16:48
Jani diky za radu.
2. 11. 2009 16:43
Vašku, jak píše Bibi, houby dávat nemusíš, je to jen improvizace, každý si může dát, co má rád Drahulin, já už v popisu píšu, jak to udělat, aby ledvinky nebyly cítit a ty vepřové, když dobže očistíš od těch žláz, opravdu nejsou cítit. Když je nakrájíš, spař je vodou z varné konvice a pokud máš na to čas, nechej je buď v mléce, nebo v kefíru-kyšce přes noc v ledničce. Na druhý den pořádně propláchni vodou a můžeš kuchtit. Kyška je fajn, vím, že se do ní nakládá i divočina a vytáhne to, co mnohým není žádoucí Děkuji za bodíky všem
2. 11. 2009 16:26
Prosim o radu,mam ledvinky moc rada ale vadi me ten zapach kdyz se vari.Jak se ho zbavit?Jinak posilam bodik,vypadaji uzasne.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Banana split
Přidáno před 14 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 1 hodinou
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 4 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 4 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 5 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 6 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 7 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 7 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 7 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Další recepty
Tématické fráze: jehněčí ledvinky vepřové ledvinky kluci v ledvinky recept jak očistit ledvinky jak zbavit ledvinky zápachu ledvinky na smetanou jehněčí ledvinky recept jak očistit vepřové ledvinky znojemské ledvinky recepty z ledvinek jak zpracovat ledvinky vaříme ledvinky veprove ledvinky recept jak zbavit ledvinky zápachu při vaření pracovní ledvinka ledvinky v mléce jak naložit ledvinky ledvinky se zakysanou smetanou jak zpracovat vepřové ledvinky vepřové ledvinky na slanině
Suroviny: ledvinky vepřové, slanina, cibule, paprika, žampióny, smetana zakysaná, mléko, mouka hladká, kopr čerstvý, sůl, kmín celý, pepř
Humpolácké ledvinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOqp
21 názorů