Vepřové koleno jedna báseň
Klasické pečené vepřové koleno se těší velké oblibě zejména v hospodách. Chcete si ho připravit doma a povznést ho na vyšší úroveň? Vykostěte ho, zarolujte a upečte s cibulí a pivem. Výborně chutná teplé i studené.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 1 440 kJ / 344 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,25 g |
Tuky | 0,95 g |
Vláknina | 25,76 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 55,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Počet kolen je podle zdatnosti a počtu zúčastněných. Já jsem jich dělal 6 ks najednou.
Tak, doufám, že jsem vás pěkně namlsal.
Koleno je možné také naplnit dle chuti - zelí, cibule, anglická slanina atd.
Nejsem autor receptu ani nevím, odkud ho mám (ten Němec mi už začíná schovávat věci), ale několikrát jsem vyzkoušel a různě upravil. Bramborové placky jsou nejlepší příloha.
Foto příležitostně dodám, zatím jsem nikdy nestačil fotit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 2. 2023 21:07
František Hrba: Vepřové koleno nikdy nepředvařuji, peču ho nejdříve přikryté, když kůže změkne, naříznu jí na kostičky, dál peču zakryté do změknutí, v průběhu pečení , když je potřeba podlévám. Upečené koleno zůstane šťavnaté a kost se lehce vyloupne. Pivo je nejlepší černé, ale může být i světlé.
28. 11. 2016 18:01
prosciuto: hnidopichu.
12. 8. 2016 14:19
Dporučuju podlévat černým pivem - na jedno koleno cca 3 - 4 dcl pivka - to pak zblajznete pomalu s kolenem i pekáček
5. 8. 2016 21:00
František Hrba:
Koleno se ještě dá... , ale já jsem kdysi na "Nadívané modenské nožičky" vykosťoval syrové vepřové paprčky. Tak to tedy bylo maso
No, víckrát jsem to už nezopakoval...
Koleno se ještě dá... , ale já jsem kdysi na "Nadívané modenské nožičky" vykosťoval syrové vepřové paprčky. Tak to tedy bylo maso
No, víckrát jsem to už nezopakoval...
5. 8. 2016 13:10
myslim si,že čistě vykostit syrové koleno jde vcelku dobře...chce to cvik a praxi,a pak kolik té hořcice...pivka a česneku...bejvá zvykem že se občas udávaj tak přibližné čísla..váha..množství...kusy a tak podobně...
tento recept jsem četl asi takto ...koupil jsem koleno..ovařil jsem ho...vykostil jsem ho...zabalil jsem ho a pak upekl a snědl...kde jsou množství...teploty a časy..
tento recept jsem četl asi takto ...koupil jsem koleno..ovařil jsem ho...vykostil jsem ho...zabalil jsem ho a pak upekl a snědl...kde jsou množství...teploty a časy..
5. 6. 2016 20:09
Kolena si předvaříme...
Zabudnite, že čítate recept.
Čo to bude znamenať?
Že už sa nikdy na nohy nepostavíte!
Skúste vypustiť len to nevhodné slovo "si".
Kolena předvaříme...
Zabudnite, že čítate recept.
Čo to bude znamenať?
Že už sa nikdy na nohy nepostavíte!
Skúste vypustiť len to nevhodné slovo "si".
Kolena předvaříme...
6. 2. 2016 10:19
Zdravím chci se zeptat když už sem si koupil předuzené jak to nejlíp dovedu k dokonalosti? díkec
7. 2. 2014 13:48
Dělala jsem to malinko jinak, ale v podstatě hodně podobně. Bylo to skvělé. Přidávám foto
31. 12. 2013 15:10
Výborné! Chtěla jsem přidat fotku, ale nestihla jsem to!
27. 10. 2012 15:20
...Honzík má pravdu Petro Mach.... tyto výrazy čtvrté cenové skupiny nepatří na tyhle bezva stránky....
21. 11. 2011 21:10
Alahatl: No, vypadá to na černého kozla, ono je to na té flašce napsaný...
20. 5. 2011 21:33
Zítra chci vyzkoušet, z jakého piva pečete? Dle obrázku to vypadá na černého kozla?!
3. 5. 2011 12:00
už dost, už mi schází sliny..
1. 5. 2011 19:08
Naprosto bajecne vcera jsem udelala k veceri a byla premlyvena at udelam za tyden znova... dekuji za bajecny recept
23. 2. 2010 00:16
Slintám, pivečkem tmavým nebo světlým podlít.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Jablečný donut
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 16 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 17 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 4 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 10 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 11 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 12 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 12 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 15 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřové koleno nejlepší recepty uzené koleno nejlepsi recept vepřové koleno recepty nejlepsi pecene koleno recept na výborné vepřové kolena pečené koleno na pivu jak udělat vepřove koleno vykosteni veproveho kolena uzené vepřové koleno nejlepší recepty vykosteni kolena nejlepší pečené vepřové koleno nejlepší pečené uzené vepřové koleno nejlepší vepřové koleno vepřové koleno vykoštěné koleno nejlepší pečené vepřové koleno na zelí vepřové koleno recept vykoštěné vepřové koleno vykoštění kolene vyborne veprove koleno
Suroviny: koleno vepřové, cibule, česnek, hořčice francouzská, pivo světlé
Vepřové koleno jedna báseň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVvA
25 názorů